İstanbul Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü mahkemesine kararlı maznun Atalay Filiz ile Avukatı Merve Uçanok katıldı.

Dominant Mehmet Adaletli Saraçoğlu, Adli Tıp Müesseseyi Fizik İhtisas Dairesi'nin, davaya mevzu sahte evrakların aldatma hünerinin tespiti için yaptığı analize ait rapor tertip ettiğini, raporda, evrakların aldatma hünerine ait yorumun duruşma tarafından değerlendirilmesi gerektiği görüşüne yer verildiğini belirtti.

RAPORDA CEZAİ EHLİYETİNİN BÜTÜN OLDUĞU BELİRTİLDİ

Dominant Saraçoğlu, maznunun kabahat tarihinde cezai ehliyetine ait olarak Erenköy Ruh ve Asap Hastalıkları Sağlık Kurumu tarafından rapor sevk edildiğini aksiyomdu. Raporda, maznunun kabahat tarihinde kabahat ehliyetinin bütün olduğu güzergahında görüş bildirildiği zabta geçildi.

ATALAY FİLİZ: RAPORA DİYECEĞİM YOK

Rapora karşı diyeceği sorulan Atalay Filiz, "Rapora diyeceğim yok" dedi.

AVUKAT YENİ RAPOR İSTEDİ

Atalay'ın Avukatı Merve Uçanok, Adli Tıp Müesseseyi'nun gönderdiği raporda evrakların kandırma hünerine ait değerlendirme yapmadığını belirterek, "Yalnızca duruşmanın değerlendirme yapmasının uygun olacağı güzergahında görüş bildirmiştir. Yine bilirkişi ceddilerek detaylı tahlil yapılmasını arz ediyoruz. İğfal hüneri kabahat değerlendirmesinde ehemmiyetli bir mevzu" dedi.

Müvekkilinin kabahat ehliyeti doğrultusundan da Erenköy Ruh ve Asap Hastalıkları Sağlık Kurumu'ne sevkinin yapıldığını söyleyen Avukat Uçanok, "Erenköy'de alakalı hekimler tarafından yalnızca iki defa müşahadeye tabi yakalanmıştır. Her biri takribî 2-3 dakika süren kısa görüşmelerden ibaret görüşmeler oldu. Duruşmanın reelinde ara kararında arz ettiği hususlar değerlendirilmeden, eş bir çok ceza suçlaması dosyasında baştan savma bir biçimde bir kanıyla karar verildiği görüşündeyiz. Bu sebeple müvekkilin psikiyatrik bir rahatsızlığa sahip olduğu belirtileri gösterecek kalitede bir çok nokta bulunmaktadır. Bu hususların sıhhatli bir biçimde sarihliğe kavuşturulması için arzuhalimizde arz ettiğimiz hususların duruşmaca değerlendirilmesini, buna göre bir karar verilmesini arz ediyoruz" dedi.

Uçanok'un yeni bilirkişi raporları alınması doğrultusundaki arzının önümüzdeki celse karara bağlamaya karar veren duruşma mahkemeyi erteledi.

İDDİA BELGESİNDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddia belgesinde, hoca Fatma Kayıkçı'nın öldürülmesine ait davanın tutuklu maznunu Atalay Filiz'in, kaçak olduğu yarıyılda 7 adet sahte kimlik oluşturduğu belirtiliyor. İddia Belgesinde maznunun, 7 defa "Resmi dokümanda sahtecilik" kabahatinden 14 seneden 35 seneye kadar mapus cezası istemiyle cezalandırılması isteniyor. DHA