Atalay Filiz hakkında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Atalay Filiz dün İzmir'de bindiği minibüstekilerin fark etmesi sonucuyakalandı. Atalay Filiz çantasından çıkanlar ise herkesi şoke etti. Atalay Filiz’in, üzerinden yüklü miktarda para, 10 lolipop, kartlar, sahte kimlikler, yaşam malzemelerinin yanı sıra çok sayıda ismin alt alta sıralandığı ve 18.08.1987 tarihinin bulunduğu iki liste de çıktı. Filiz'in çantasından çıkan uzun listede yabancı kadın porno oyuncularının adlarının yazıldığı öğrenildi. Filiz'in minibüste polisi görünce "Artık çok yoruldum. Tamam kaçmayacağım. Ben Atalay Filiz'im" dediği öğrenildi. Filiz, Irak ya da Suriye'ye de kaçmayı düşünmüş ancak vazgeçmiş. Filiz'in üzerinden çıkan paranın kaynağı da araştırılıyor.

Tuzla’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı Ankara’da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz günler sonra yakalandı. Atalay Filiz, İzmir'de bulunan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi, karayoluyla İstanbul'a götürüldü.Sivil plakalı 2’si otomobil, 1’i hafif ticari araçtan oluşan konvoy, Atalay Filiz’i İzmir’den İstanbul’a getirmek üzere yola çıktı. Atalay Filiz saat 20.20’de Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne getirildi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ...

 Filiz, saat 21.30’da da Şişli Hamidiye Eftal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Atalay Filiz’in hastaneye girişi ve çıkışı sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı. Zanlı Filiz sağlık kontrolünün ardından da sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.Bu arada İstanbul’a getirildiğinde üzerinde çelik yelek bulunan Atalay Filiz’in hastaneye getirildiğinde çelik yelek olmadığı dikkat çekti.

İHBAR GELDİ

Zanlı Atalay Filiz için dün saat 07.30 sıralarında Gümüldür minibüsünden polise ihbarda bulunuldu. Ancak ihbarın hemen ardından bunu anlayan Atalay Filiz, minibüsten inip başka bir minibüse bindi. Aynı vatandaş yeniden Emniyet Müdürlüğü’nü arayıp Atalay Filiz’in bindiği minibüsün plakasını ve hangi hatta çalıştığı bilgisini polisle paylaştı. Polis hemen Menderes- Gümüldür arasındaki karayolu üzerinde kontrol noktaları oluşturdu.

DİRENÇ GÖSTERMEDİ

Atalay Filiz ise pencere yanına oturarak, perdeyi kapattı. Filiz'in perdeyi kapatması aslında yakalanmasına neden oldu. Çünkü yolda önlem alan polisi pencereden göremedi. Şoför Aka, Dereköy yolunda polise selektör yaparak, yardımcı oldu. Filiz, polisin minibüse yürüdüğünü fark edince inmek istedi. Ancak şoför kapıyı açmadı.Sabah'ın haberine göre içeri giren polis, Filiz'e kimliğini sordu. Zanlı, "Ömer Baba" adına düzenlenmiş sahte kimliği vermesine karşın polisin sorulara devam etmesi üzerine "Artık çok yoruldum. Tamam, kaçmayacağım, ben Atalay Filiz'im" yanıtı verdi. Sevgilisi Olga Seregina'nın kaybolmasıyla ilgisinin olmadığı iddia etti. Filiz'in ayrıca "Yakalanmasaydım İstanbul'a dönecektim" dediği bildirildi. 

BARAKADA KALDI

Irak'a ve Suriye'ye gitmeyi de planladığı ancak bu kararından vazgeçtiği öğrenilen Atalay Filiz, gözaltındayken polisten çay ve simit istedi. Şaşal köyünün bir kilometre ilerisinde arıcılar tarafından kullanılan ve terk edilen barakada kalan Atalay Filiz, kurbağa ve bitkilerin yanı sıra fındık yediği görüldü.

İSTANBUL’DAKİ CİNAYETTEN 2 GÜN SONRA İZMİR’E GELDİ

Atalay Filiz, İstanbul’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçi’yi öldürdükten sonra 29 Mayıs’ta çeşitli yolcu otobüsleri değiştirerek İzmir’e geldi. Aynı gün Buca’da girdiği internet hizmeti de veren kafeteryada 4 saat kalıp gece konaklayacağı Yeşilyurt Semti’ndeki evi buldu. Filiz, aynı gün gece yarısına doğru Yeşilyurt Semti’ndeki eve yerleşti. Ev sahibinin 75 lira oda ücreti istemesi üzerine gece yarısı geldiğini söyleyip, 25 lira indirim yapmasını istedi ve ev sahibine 50 lira ödedi.

KURBAĞA VE BÖCEKLERİ YEDİ

30 Mayıs’ta Buca’da farklı bir evde kaldı, 31 Mayıs’ta da asker olan babasıyla birlikte gençlik yıllarında askeri kampına da gidip kaldığı Menderes İlçesi’nin tatil yöresi Gümüldür’e gitti. Burada birkaç gün pansiyonda kaldı. Ardından dağlık arazide, park ve sahillerde yattı. Aldığı biyoloji eğitimi ve gençlik yıllarında gittiği doğada yaşam kursları nedeniyle doğadaki kurbağa ve çeşitli hayvanları, zehirli olmadığını bildiği çeşitli otları ve bitkileri yiyerek hayatta kaldı.

DAHA ÖNCE SAPIK SANILMIŞ

Filiz önceki gün de mandalina bahçesinde üzerini değiştirirken vatandaşlar tarafından görüldü, ’sapık’ olduğu düşünüldü, ancak tanınmadığı için ihbarda bulunulmadı.

İSTANBUL'A DÖNECEKMİŞ... 

İstanbul'da 27 Mayıs'taki cinayetin ardından İzmir'e gelen ve Buca ilçesindeki bir internet kafede kalacak yer araştıran Filiz'in, 2 öğrencinin evlerinin bir odasını günlük kiraya verdiğini internette gördüğünü, bu kişilerle irtibat kurarak Yeşilyurt semtindeki evde geceliği 50 liradan olmak üzere 2 gece kaldığını anlattığı bildirildi.  Daha sonra babasının subay olması nedeniyle daha önce kaldıkları askeri kampın bulunduğu Özdere Mahallesi'ne gittiğini söyleyen Filiz'in, 2 gün pansiyonda konakladığını, ardından da tanınma riski nedeniyle buradan ayrılarak ormanlık alana geçtiğini anlattığı belirtildi. Geçmişte doğada barınma, yaşam şartlarına uyum sağlama konusundaki birtakım beceriler kazandığını, bu nedenle yeme içme ihtiyacını doğadaki imkanlarla temin ettiğini ifade eden Filiz'in otlarla, zaman zaman da doğada bulduğu diğer yiyeceklerle iaşesini karşıladığını, kurbağa yediğini söylediği kaydedildi.  

OLGA SEREGİNA DA SORULDU

Atalay Filiz’in, ilk ifadesinde özellikle annesini çok özlediğini söyledi. Kayıp olarak aranan sevgilisi Olga Seregina ile ilgili de Filiz, "Onun kaybolmasından ben sorumlu değilim. Ailemle 3 yıldır görüşmüyorum. Annemi çok özlemiştim, yanlarına gitmek istedim. Ama arada mesafe olunca, artık özlem duygusunu bastırdım ve yanlarına gitmekten vazgeçtim. Yakalanmasaydım İstanbul’a gidecektim" dedi.

YUNANİSTAN'I HİÇ DÜŞÜNMEMİŞ       

Yunanistan'a kaçtığında yakalanarak iade edileceğini bildiğinden yurt dışına çıkma girişiminin hiç olmadığını, İstanbul'a dönmek üzere bugün İzmir'e gittiğini dile getiren Filiz'in günde 17 saat 2 ayrı işte çalıştığını, garsonluk ve bekçilik yaparak yanında ele geçirilen paraları kazandığını anlattığı öğrenildi.      
Filiz önceki gün de mandalina bahçesinde üzerini değiştirirken vatandaşlar tarafından görüldü, ’sapık’ olduğu düşünüldü, ancak tanınmadığı için ihbarda bulunulmadı.