Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ve terör saldırısı nedeniyle uçak  içinde bir süre bekletilen yolcular, Dış Hatlar Terminali'nden çıkış yapmaya  başladı. Türk Hava Yolları'nın (THY) üç tarifeli uçağı, saat 04.00'ten itibaren  havalimanına iniş yaptı.

UÇAKTAKİ YOLCULARA GEREKLİ BİLGİ VERİLDİ

Fransa'nın Lyon kentinden İstanbul'a gelen Adnan Macit, basın  mensuplarına yaptığı açıklamada, indikten sonra uçakta bir süre bekletildiklerini  söyledi. Macit, uçakta personel tarafından terör saldırısıyla ilgili kendilerine  gerekli bilgilerin verildiğini ifade ederek, "İçerideki arkadaşlar bilgi verdiler  ama patlama olduğunu duyunca yine uçakta beklemek durumunda kaldık." dedi.

Şerif Elüstü de Lyon'dan gelen uçağın saat 21.40'ta havalimanına  indiğini, uçak içinde bekledikleri sürede kendilerine yardımcı olunduğunu ve  çeşitli ikramlarda bulunulduğunu anlattı. Elüstü, "Pilot, havalimanında neler  yaşandığına ve terör saldırısına ilişkin bize bilgi verdi." diye konuştu.
Pasaport işlemlerinin ardından dış hatlar geliş katından İstanbul'a  giriş yapan yolcuların, saldırı sonrasında terminalde yapılan çalışmaları bir  süre izlediği görüldü.

İstanbul'dan ayrılacak yolcuların ise saat 05.00'ten itibaren  terminallere girmesine izin verileceği bildirildi. Yolcuların, havalimanındaki  pasaport işlemlerinin ardından uçaklara alınacağı kaydedildi.

HAVALİMANINDA ÇALIŞMALAR ARALIZSIZ SÜRÜYOR

Havalimanında saldırı sonrası hayat normale dönerken, enkaz kaldırma  çalışmaları da sürüyor. İşçiler, çeşitli makineler yardımıyla terminalde temizlik  çalışması yapıyor. Terminalin gidiş ve geliş katında kırılan camlar ve hasar  gören malzemeler sökülerek, yerlerine yenileri takılıyor.

Öte yandan, THY'nin Atatürk Havalimanı'ndaki iç ve dış hat seferlerine  saat 08.00'den itibaren yeniden başlaması bekleniyor.

Kaynak: Milliyet