Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında arama ve tutuklama kararı yer alan Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker başvuru savcılığına verdiği ve kamuoyuna imzasız nüshanın yansıdığı dilekçede, gazeteci Kutlu Adalı'yı öldürmek için eski MİT'çi Korkut Eken'le Kıbrıs'a gittiklerini itiraf etti.

Atilla Peker ifadesinde, Eken'in kendisine silah verdiğini ve susturucunun nasıl kullanıldığı öğrettiğini belirtti. Sedat Peker'in Twitter'dan paylaştığı dilekçeye kadar, Atilla Peker, Eken'in İstanbul'da gerçekleşen daha sonraki görüşmede kendisine, "Atilla biz Kıbrıs işini hallettik biliyor musun’ dediğini aktardı.

Atilla Peker, dilekçede "Cumhuriyet Başsavcılığınızca yürütülmekte olan soruşturma dahilinde toplumda Reis Sedat Peker’in 7. videosu olarak aşina videodaki anlatımlarında adı geçen adını ve mesleğini sonra öğrendiğim Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın  öldürülmesine ilişkin bildiklerimi ve yaşadıklarımı sayın makamınıza talep etmek için bu dilekçeyi kâğıda dökmek zorunlu olmuştur.  Sedat Peker'in kardeşi hür bırakıldı!

Kardeşim Reis Sedat Peker beni 1996 yılı mart veya nisan ayında aradı. Ankara Sheraton Otel’e gelmemi istedi. Ben de isteğine uyarak bulunduğu yere gittim. Orada Korkut Eken ile kendisinin bulunduğu ortamda Kıbrıs'a Korkut Eken ile birlikte gitmem gerektiğini polis ve askerlerimizi şehit eden terörist kişilerin bulunduğunu ve bu şahısların öldürülmesi gerektiğini söylediler." ifadesini kullandı. 

'Korkut Eken bana JERIKO bir tabanca verdi'

Peker şöyle devam etti:

Ertesi gün ben Korkut Eken ile THY’nin tarifeli uçağı ile Kıbrıs’a gitmek üzere yoklama yapılmadan uçağa doğru geçerken önce memurlara cebinden çıkardığı birkaç kimlik arasından seçerek Mustafa kimliği gösterdi ve kendini kaydettirdi. Korkut Eken bana “JERIKO”bir tabanca verdi ve belimde silah elde etmek suretiyle uçağa bindik.

Kıbrıs'a indik, ismini hatırlamadığım bir otele yerleştik daha sonra aynı gün Kıbrıs'ta Sivil Savunma Daire Başkanlığı’na gittik. Orada Kurmay Albay Galip Mendi ile tanıştım, yardımcısı Enver Tosun yarbay ile tanıştım. Ardından bağlı odada Korkut Eken “Uzi” marka bir silahı bana verdi, bu silahın nasıl kullanılacağını ve susturucunun nasıl sökülüp takılacağını bana öğretti.

Bir sonraki gün beyaz Reno Toros marka araçla Kutlu Adalı isimli şahsın akşam hava karardıktan sonradan evinin çevresinde keşif yaptık. Hatırladığım kadarıyla evi yola yakın bahçeli bir evdi. Önünde minik bir bahçesi vardı. Şahsın evinde topluluk dört beş karakter bir kalabalık olduğunu farkettik bu nedenle içeri girmedik, o esnada benim belimde Jeriko tabanca ve elimde susturuculu Uzi marka silah vardı.

'Birkaç defa keşifte bulunduk'

Ertesi gün bitmiş geldik, gündüzleri de evinin civarda birkaç sefer keşifte bulunduk, tekrar evden fazla sesler geliyordu; bunun üzerine Korkut komutan bana dedi oysa 'Üç kişi de olsa bunların tümü PKK'lıdır. PKK'lı ile dost olan da PKK'lıdır, hepsini öldürmende bir mahsur olmaz' dedi.

'Eken, Adalı'nın aracının durdurularak bize teslim edilmesinin sağlanmasını istedi'

Üçüncü gün bır piyade Alay Komutanı’nın makamına gittik, ismini hatırlamadığım Alay Komutanı’ndan Korkut Eken’ in talebi Kutlu Adalı isimli şahsın aracının güvendiği iki rütbeli göre durdurularak bize teslim şahsın teslim edilmesinin sağlanmasını istedi.

'Türkiye'ye geri döndük, fakat Korkut Komutan bana ‘Atilla buraya geleceğiz’ dedi'

Bir iki saat sonra şahsın durdurulduğu haberi geldiğinde biz de çabuk adımlarla Alay Komutanlığı binasından çıktık. Şahsın yanında 15 yaşlarında bir çocuk vardı, kişi alayın içine sokulmuş olduğunu etrafının da askerlerce sarılmış olduğunu görünce baştan Alay Komutanı’nın makamına geri döndük; orada alay komutanını azarladı, ‘Ben sana böyle mi söyledim’ dedi. Sivil Savunma Daire Başkanlığı’na geri döndük ve ertesi gün de her tarafta Türkiye'ye geri döndük, ancak Korkut Komutan bana ‘Atilla buraya geleceğiz’ dedi.

'Cezaevinden sivil araçla Silivri Klasis Otel'e bu araçlarla bir gardiyan ve askerlerle gittik'

Sonrasında ben bir yaralama nedeniyle Paşakapısı Hapishane’nde bulunduğum sırada beni cezaevinde yanımda yer alan cep telefonumdan arayarak kendisinin Klasis Otel’de kaldığını ziyarete geleceğini söyledi; bende abi ‘Cumartesi, pazar ziyaret yok. Ben hastaneye çıkacam sizi Klasis'e otele ziyaretinize gelicem’ dedim ve o tarihte cezaevinin hastane için ring arabulucu yoktu. Bu şekilde taksiyle gardiyan ve askerler eşliğinde hastaneye gittim. Hastane çıkışında iki sivil vasıta gelmesini sağladım ve bulunduğu Silivri Klasis Otel'e bu araçlarla bir gardiyan ve askerlerle gittik.

'Bana hitaben gülerek "Atilla biz Kıbrıs işini hallettik biliyor musun’ dedi'

Erlere ve gardiyana lobide oturmalarını söyledim. Korkut komutanın olduğu odaya çıktım, odada Reis Sedat Peker  ve birkaç kişinin olduğunu gördüm.

Korkut Eken astsubay ve uzman çavuşun alnından öperek ‘Atilla' yı getirdiğiniz için teşekkürler’ dedi. Bana hitaben gülerek "Atilla biz Kıbrıs işini hallettik biliyor musun’ dedi.

Sonra sabaha doğru cezaevi sayımından önce cezaevine döndüm. Adı geçen şahıslarla her platformda yüzleşmeye de hazırım. Videoda anlatılanlarla ilgim görgüm bundan ibarettir.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Atilla-Peker-in-ifadesi-ortaya-cikti-Kutlu-Adali-yi-oldurmek-icin-Korkut-Eken-le-Kibris-a-gittik/250884