Avrupa’ya açılan bir kapı: İngiltere’de Üniversite Okumak

İngiltere'de üniversite okumak, Avrupa'ya açılan bir kapı olma niteliğiyle her gencin hayalidir. Birleşik Krallık, köklü ve saygın yurtdışı eğitim kurumlarıyla popülaritesini her geçen gün artırmayı başaran bir ülke. Dolayısıyla İngiltere üniversiteleri gün geçmiyor ki öğrencilerin gözdesi haline gelmesin. İngiltere, kendisine özel hazırladığı akademik disiplinleri ile tüm dünya tarafından kabul görmüş ve idol alınmış bir eğitim sistemine sahiptir. Bu nedenle buradaki üniversiteler; kişisel tercih ve isteklerinize yönelik çok çeşitli programlar sunma imkanıyla sizlere benzersiz deneyim ve fırsatlar sunacaktır.

İngiltere'de Üniversite Okumanın Avantajları

İngiltere, toplamda 180 farklı ülkeden gelen öğrencilere ev sahipliği yapıyor ve yabancı uyruklu öğrencilerine bir dizi avantaj sağlıyor. Bunlardan ilki; çok kültürlü bir ülkede hayata hazırlanma şansı olarak karşımıza çıkmakta. İngiltere üniversiteleri öğrencilerine, dünya standartlarının üstünde eğitim bir eğitim veriyor. Böylece öğrenciler, mezun oldukları andan itibaren kariyer kapılarının arkasında kalmıyor ve olabildiğince kısa bir süre içerisinde hayallerindeki işe kavuşuyorlar. Kısacası, mesleki kariyer basamaklarını hızlıca tamamlamak isteyen öğrenciler için İngiltere'de üniversite okumak oldukça önemli. Bunun haricinde, İleri derece İngilizce seviyesine sahip olan öğrenciler, üniversite eğitimlerini üç sene gibi kısa bir zamanda tamamlayabilmekteler. Ayrıca Birleşik krallık, 2020 yılının Eylül ayında üniversiteye başlayacak olan yabancı uyruklu öğrencilerine, mezun olmaları durumunda +2 yıl oturma ve çalışma izni sağlamakta.

İngiltere Üniversiteleri

Oxford ve Cambridge gibi her anlamda büyüleyici okullara sahip olan İngiltere, barındırdığı üniversiteler kapsamında dünyanın eğitim alanında en prestijli ülkelerinden biri. Ülkede bulunan araştırma enstitülerinin ve üniversitelerin totalde 107 Nobel ödülü bulunuyor. Sırf bu sebepten bile, İngiltere üniversiteleri, tercih edilebilirliğini korumayı başarıyor diyebiliriz. Sizi daha da aydınlatmak adına aşağıya, İngiltere'nin en çok tercih edilen 5 üniversitesini kısa bilgileriyle paylaşıyoruz.

  1. Cambridge Üniversitesi

Cambridge Üniversitesi, 1209 yılında kurulmuş derin bir tarihe sahip olan üniversite, İngiltere'nin başkenti Londra'ya 80 km kadar uzaklıkta bulunur. Üniversitedeki öğrencilerin yarısından çoğu yabancı uyrukludur. Cambridge Üniversite'sinin en başarılı olduğu akademik bölümler ise; İngilizce, inşaat mühendisliği ve antropolojidir.

  1. Oxford Üniversitesi

İngiltere üniversiteleri arasında en köklü tarihe sahip olan üniversitedir. 1096 yılında Oxford şehrinde kurulmuştur. Okulun yaklaşık 23 bin öğrencisi bulunmakta olup bunların yarısından fazlası uluslararası öğrenci niteliği taşır. Başarılı olduğu alanlar ise; coğrafya, psikoloji ve İngiliz dili ve edebiyatı olarak bilinir. Stephan Hawking ve Oscar Wilde Oxford mezunudur.

  1. University College London (UCL)

Londra'da yer alan üniversite, araştırma konularında dünyanın en prestijli okulları arasında yer alır. Ortalama 31 bin öğrenciye ev sahipliği yapan okulun yarısından fazlası uluslararası öğrencileri içeriri. 29 Nobel ödülü bulunan üniversite, dünyanın en başarılı 7. üniversitesi olarak literatüre girmiştir. Mahatma Gandhi, Alexander Graham Bell, Christopher Nolan gibi ünlü isimler buradan mezundur.

  1. Imperial College London Üniversitesi

Çok geniş bir alana kurulan üniversitenin içinde; Victoria ve Albert Müzesini, Royal Albert Hall konser salonunu ve Imperial Enstitüsünü barındırır. Teknoloji alanında bir dünya devi niteliği taşıyan okul, dünyanın en iyi 8. üniversitesi niteliği taşır. Okulun %67'si uluslararası öğrencilerden oluşur.

  1. Edinburgh Üniversitesi

1582 yılında İskoçya’nın başkenti Edinburgh’ta kurulan okul, dünyanın en iyi 23. üniversitesi unvanını taşır. Toplamda 36 bin öğrenciyi barındıran okula yılda 60 bine yakın başvuru yapılır. Yapılan istatistiksel çalışmalar sonucunda, İngiltere'de 485 binden fazla uluslararası öğrencinin bulunduğu saptanmıştır ve bu öğrencilerin %91'i aldıkları yurtdışı eğitimden memnun olduğunu belirtmiştir. İngiltere üniversiteleri hakkında daha detayı bilgi almak için iletişim formumuzu doldurarak, dilerseniz bizden danışmanlık alabilirsiniz.