ÖHD Genel Merkez yöneticisi olan avukat Raziye Turgut ve İstanbul Şubesi Eş Başkanı Sinan Zincir mahkemede yaptıkları savunmadan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Avukatlar için arama kararı çıkartılan ve “örgüt üyeliği” iddiasıyla dava açılan Raziye Öztürk ve Sinan Zincir, Çağlayan Adliyesi 14.Ağır Ceza Mahkemesi’ne ifade verdi.

Savunmalarını Kürtçe yapan avukatlara tercumanlar aracılık etti.

Raziye Öztürk konu ile alakalı şöyle konuştu:
“Klasik bir savunma yapmayacağız. Kürt halkının haklılığını anlatmaya geldik. Kürt halkı yüzyıllardır asimilasyon politikaları ile karşı karşıya. İnkar ve imha politikaları karşısında Kürt halkı direngen olmuşlardır. Kürtler işkenceler cezaevlerinde tutsak edilerek terbiye edilmek isteniyor. Bolu Cezaevleri’nde amcamı ve tutsakları ziyaret ettiğim için müvekkillerimi savunuyorum. İddianamede yer aldığı gibi 2011 yılından beri değil 1992 yılından beri cezaevlerine giderim. Hakikat arayışımın bir arayışı olarak politik dava avukatı olmanın haklılığını ve gururunu yaşıyorum. Faşizmin kirli zihniyetiyle ilk olarak cezaevlerinde tanıştım ama bu durum cezaevleriyle sınırlı kalmadı. Devrimci bir Kürt avukat olmanın insan hakları aktivisti olmanın tabi ki bir bedeli var.“

Mahkeme iki avukatında tutuksuz yargılanması yönünde karar verdi.