Ev, asansör, iş yeri, kafe, restoran gibi hemen her yerde karşımıza çıkan aynalar, pandemi sürecinin yükselen sektörlerinden oldu. Evde geçirilen zaman arttıkça insanlar dekorasyon yenileme fikrine yöneldi ve dekorasyonla birlikte ayna sektörü harekete geçti. Alışveriş trendleri sürekli değişiyor ve spesifik bir alanda yükselişin yaşanmasına zemin oluşturuyor. Son bir yıllık döneme bakıldığında yükselişe geçen alan ayna sektörü oldu. Klasikleşmiş ayna tasarımlarından sıkılan ve yeniliğe, özgün tasarıma, marjinal aynalara yönelen kullanıcılar, Ayna Merkezi’nin ayna ve aynalı dekorasyon ürünlerine büyük ilgi gösterdi. Piyano, kübik, sekizgen, ışıklı, baklava ve daha birçok farklı formda ayna tasarlayan Ayna Merkezi, duvar saati, sehpa, masa gibi işlevsel ürünlere de ayna detayıyla şıklık kazandırıyor. Kullanıcılar, yenilikçi ayna tasarımlarına kayıtsız kalamayınca pandemi adeta ayna sektörünün yeniden doğmasına sebep oldu.
Online Siparişin Yıldızı Ayna Oldu!
Pandemi boyunca online alışveriş tarihi seviyeye ulaştı ve rekor kırdı. Başlangıçta mutfak ürünleri satış rekorları kırarken genele baktığımızda sürpriz bir ürün ortaya çıktı: Ayna! Evet, kullanıcılar ayna satışlarını adeta şaha kaldırdı. Ayna Merkezi firmasının kurucusu Fatih Arslan, ayna satışlarında sosyal medyanın, dekorasyon çalışmalarının ve insanların ihtiyaç duyduğu yenilik arayışının etkili olduğunu belirtirken ayna tasarımlarındaki yenilikçi ve modern yüzün dikkat çektiğini vurguladı. Fatih Arslan’a göre klasikleşmiş aynalar yerini modern çehreye bırakıyor ve bu durum mobilya sektöründeki aynanın konumunu da artırıyor.
 Ayna Merkezi’nin Kurucusu Fatih Arslan’dan Değerlendirmeler
Ayna Merkezi’nin kurucusu Fatih Arslan, online siparişlerdeki patlamayı tasarımlara ve sosyal medyanın gücüne bağlıyor. Arslan’a göre, sosyal medyada paylaştıkları yaratıcı tasarımlar hem ayna sektörünü hem de mobilya sektörünü canlandırdı. Arslan, dekorasyonda aynanın ne denli fark yarattığını gösterdikleri için ilgiden memnun. Fatih Arslan, Asya ve Avrupa ülkelerine ayna satışı gerçekleştirdiklerini ayrıca daha önce 100 bin parça ayna ile kapladıkları spor lüks aracın büyük sükse yaptığını ve hem Türkiye’den hem de Ortadoğu ülkelerinden talep gördüklerini belirtti.
Kaynak : ayna merkezi