Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Biz teröristler dağlarda ararken, sinsi caniler ordumuz içerisine yuvalanmış, ilk fırsatta saldırıya geçmiştir. Yüce dinimiz ardına saklanan, mevki ve mertebe elde eden bu insanlık artıklarının emelleri nasıl fark edilememiştir? Az kalsın Türkiye işgal ve imha edilecekti. 

Hamd olsun milletimizin övülecek ferasati sayesinde teröristler geldikleri gitmek yerine yerin dibine geçmişlerdir. Milli birlik ve beraberlik FETÖ'yü durdurmuştur. FETÖ, Türkiye'ye pusu kurmuştur. Vatanı koruyoruz bahanesiyle, müdahale için uygun zamanı kollamışlardır. Türkiye FETÖ gibi bir düşmanla ilk defa mücadele etmektedir. Bunda iktidarın çok günahı vardır. Ülkemizin oldukça kırılgan bugünlerinde siyasi eleştiri ve suçlamalar bizlere bir şey kazandırmayacaktır. Yeni tartışmalara kapı aralamak bize göre faydasız ve anlamsızdır. Mesele Türkiye'nin varlığı ve bağımsızlığında tam bir mutabakat sağlamaktır. Devletin ve milletin bekaası her türlü siyasi gayretin üstündedir. İşin şakaya gelir hiçbir yanı yoktur. Çanakkale'de, Milli Mücadele yıllarında olduğu gibi bir olamazsak, azap dolu gelecek beklemektedir.

Türk milleti 15 Temmuz'dan itibaren nasıl kucaklaşıp, meydanlarda demokrasinin namusunu savunduysa, ülkenin istiklal ve istikbalina sahip çıkmalıdır. Herkes Türk kimliğinde buluşmalıdır. Başkentine ateş yağan bir ülkenin başka bir seçeneği yoktur. 

MHP yeni bir hareket değildir. 47 yıldır mücadelesini sürdürerek gelmiştir. Yarım asıra yaklaşan süre partimizin siyaset tecrübesini artırmıştır. MHP, kurulduğundan beri verdiği mücadele ile milli kimlik ve milli bekaa ile Türk siyasetinde yer edinmiştir. Bizim geçmişte dile getirdiğimiz önce ülkem ve milletim ve sonra partim ve ben bu görüşün tezahürüdür. Kamuoyu partimizin ne dediğine dikkat kesilmiştir. MHP temel meselelerde söz sahibi haline gelmiştir. 
15 Temmuz'daki hain girişime hayır diyen MHP'dir. Bizim yerli ve milli oluşumuz lafta değildir. Biz bu vatanı karşılıksız sevdik derken kalpten söylüyorduk. MHP, Türk İslam ülküsünün şeref nişanesidir. Türkiye kimsesiz ve metruk bir ülke değildir. Türkiye'nin ihtiyacı kimlikleri buluşturan, dirliği bozmak isteyenlere hak ettiği dersi veren iktidar anlayışıdır. Biz Türkiye sevdalısıyız. Bugünkü ortamda siyasi çetele tutmayız. 

Pensilvanyalı teröristler, Türkiye'de iç huzuru bozmak için emir almışlardır. Bu sırada PKK işbaşındadır. Cinayet devriyesindedirler. FETÖ'nün boşluğu PKK tarafından doldurulmaktadır. Ülkemiz boyunduruk altındadır. Her tarafta hain ve melun vardır.