Bahçelievler ’de bir gecede peş peşe yaşanan yangın vakaları sıkıntılılık oluşturdu. İlk olarak Efe Cadde'ta bir Midibüs alevlere teslim oldu. İtfaiye takımları taşıta müdahale ederken gelen ihbar sonrası birkaç cadde ötede spor salonunda yangın çıktı.

Vaka, Bahçelievler Mahallesi'nde saat 02.00 sıralarında alana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ferit Selimpaşa Sokağı üzerinde bulunan spor salonunda henüz tanımlanamayan bir sebeple yangın çıktı. Etraftaki yurttaşların ihbarı üzerine vaka yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye takımlarının müdahalesiyle kısa müddette hakimiyet altına alınarak söndürüldü. Bu sırada polis ekipleri de etrafta geniş güvenlik tedbirleri aldı. Rastgele bir yaralanma ya da can kaybının yaşanmadığı yangında, spor aletleri küle dönerken, dükkanında büyük çapta zarar alana geldi. Yangının çıkış sebebi inceleniyor.

"ETRAFTA GEZENLER VARMIŞ"

Yangının alana geldiği semtte oturan bir yurttaş hadiseyle alakalı, "Bir sırça kırılma sesi duydum ben, sonra dışarı çıktım dumanlar yükseliyordu. Sonra itfaiye takımlarını aradık. Söylenene göre, etrafta gezenler varmış. Ne kadar doğru öğrenmiyoruz. Kameralar var çevrede, emin olacak ne olduğu. Polisimiz geldi, itfaiyemiz geldi çok şükür. Hakimiyet altına aldılar. Arka caddede de midibüs yandığı söyleniyor. Terör hücumu olabilir diye düşünüyorum ama polislerimiz ne olduğunu tanımlayacaktır" dedi.

POLİS ALARMA GEÇTİ

Aynı bölgede arkası arda yaşanan her iki hadisenin ardından kundaklama kuşkusu üzerinde duran polis ekipleri alarma geçti. Etraftaki güvenlik kameralarını araştıran takımlar soruşturma başlattı.

DHA / İHA