TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşmasının satır başları şöyle:
Darbe teşebbüsünün tekrarlanmaması sağlanacak. Terör örgütünün bütün uzantılarının temizlenmesi için bu karar alındı.
Bir arkadaşım şöyle bir şey dedi bana, “Bunlar Allah’a karşı dahi takiyye yapıyorlar. Sana, bana karşı takiye yapmaları zor değil. Allah’ı aldatanlar herkesi aldatırlar.” 

Bu yüzden bunların karşısında herkesin mücadele etmesi ve OHAL kararının alınması, uygulanması çok açık bir zaruret olarak ortada durmaktadır.

Bu OHAL kararı millete karşı alınmış bir karar değildir. Devlet kendine OHAL kararı verdi.

Burada sıkıyönetim kararı söz konusu değildir. Sivil yönetim iş başındadır. Valilerin yetkileri artırılmaktadır.

15 Temmuz darbe girişimi başarısız olmuştur ama bunun tekrarlanamaması için bizim atmamız gereken adımlar vardır.
OHAL ekonomik kültürel faaliyetleri olumsuz etkilemeyecektir. Ekonomi ve diğer alanlarla ilgili herhangi bir düzenleme yapılması söz konusu değildir.
Vatandaşlarımızın hayatında olağanüstü değişiklikler olmayacaktır.

Esasen bu OHAL olağan halin kalıcılaştırılması içindir. Ne yapacağız bir takım KHK’lar (Kanun hükmünde kararname) TBMM’ye sevk edeceğiz. Bu KHK’ların çıkarılmış olası TBMM’den bazı şeylerin kaçırılması anlamına mı gelir? Hayır.

Ortada bir yangın var ve elimizde su var. Bu suyu hemen döküp yangını söndürmek gelene bir zamandayız. Zaman kaybetmek tehlikenin büyümesinden başka sonuç doğurmaz.

Biz bunu gizli kapaklı yapmıyoruz. 3 ay koyduk süreyi ama bunu tamamlamak zorunda değiliz. Yapmak istediğimiz süre dolmadan OHAL’i yeniden kaldırmaktır. En geç 3 ay içinde tamamlayacağız ancak daha erken temizlemek için elimizden geleni yapacağız.

Bu OHAL kararının demokrasiye milli iradeye karşı saldırıları püskürtmek için alındığını bir kez daha söylemek istiyorum.

Kaynak: Milliyet