Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başta DEAŞ Karşıtı Ortak Yönetim Dışişleri Bakanları Buluşması olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri başşehri Washington'daki temaslarının ardından basın buluşması tertip etti.

TÜRKİYE VE Amerika Birleşik Devletleri ARASINDA VAZİFE EFORU

Bakan Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletlerinin Suriye'den çekilme sürecini koordine etmek üzere Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında bir vazife eforu kurulduğuna söyledi.

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletlerinin Amerikan askerlerinin çekilmesi ve Türkiye'nin Suriye'de mevzubahisi olan güvenlik evhamlarına müteveccih ortak çalışmalar yaptığını aktaran Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletlerinin Suriye'den çekilme sürecini koordine etmek üzere Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında ortak bir vazife gücünün kurulduğunu bildirdi.

Anadolu Ajansının haberine göre; Münbiç yol haritasında da gecikmelerin olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, makûs hava koşullarına karşın Münbiç yol haritasının uygulanmasında bir süratlenme olduğunu gördüklerini söyledi.

"YPG VE KÜRTLERİ BİR YAKALIYORLAR"

Bakan Çavuşoğlu, YPG/PKK'nın hali hazırda Münbiç'in içinde olduğunu ve teşkilatın Münbiç'ten çekilmesi gerektiğini belirterek, Amerika Birleşik Devletlerinin öğrenerek veya öğrenmeyerek Kürtlerle YPG'lileri bir yakaladığına dikkati çekti.

Suriye'nin kuzeydoğusuna kurulması tasarlanan tehlikesiz bölge ile alakalı sualleri cevaplayan Çavuşoğlu, tehlikesiz bölgeden maksat teröristlere bir tampon bölge oluşturmak ise Türkiye'nin buna karşı çıkacağını söyledi.

Türkiye'nin evhamlarına hitap eden bir tehlikesiz bölgenin Türkiye tarafından da destekleneceğini belirten Bakan Çavuşoğlu, tehlikesiz bölge fikrinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olduğunu ancak daha evvel daha önceki Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama idaresinin buna yaklaşmadığını kaydoldu. Anadolu Ajansı