Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, döviz kuruna yönelik "Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara giriş artacak" mesajı verdi. Elvan, "Enflasyonla mücadele, tüm politikalarımızın merkezinde yer alıyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, 'Bursa İş Dünyası ile Buluşma' programında yaptığı konuşmada, "Kısa vadeli kazanımlar uğruna katiyen enflasyon hedefimizden kopmayacağız" dedi.

Elvan, "Bizim için manâlı olan büyümenin sürdürülebilirliği ve kapsayıcılığıdır" diye konuştu.

Elvan, katma layık üreten firmaların ayakta kalmasını önemsediklerini vurgulayarak, şirketlere "Ödeyebileceğiniz dek borç alın, büyük yüklerin altına girmeyin" çağrısında bulundu. Elvan, hem şirketlerin halka arzı değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Elvan'ın açıklamalarından satır başları:

Pandemide 9.5 milyon vatandaşa 55 milyar TL yardım verdik. Toplam destekler 141 milyar TL’yi aştı, sene sonuna kadar 191 milyar ile milli gelirin yüzde 3.14’üne ulaşacak.

Enflasyonla uğraş tüm politikalarımızın önünde, kısa vadeli kazanımlar uğruna asla enflasyon hedefimizden kopmayacağız.

Kararlı duruşumuz ve uygulanan politikalar, enflasyonda yukarı yönlü beklentilerin de kırılmasında rol oynayacak. Enflasyonla mücadele, tüm politikalarımızın merkezinde yer alıyor.

Bizim için kayda değer olan büyümenin sürdürülebilirliği ve kapsayıcılığıdır.

Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara antre artacak. Bu da sürdürülebilir büyümeye katkı maddesi sağlayacak.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bakan-Elvan-dan-sirketlere-uyari-Buyuk-yukun-altina-girmeyin/251960