İşte Bakan Kurum'un söylemelerinden öne çıkanlar;

Yaptığımız tespitler sonucunda devrilen binanın çevresindeki 10 apartmanda tehlike incelemeyi yaptık. Bunun sonucunda 8 bina tehlikeli olduğunu tespit ettik.

Bu 8 binanın hak sahipleriyle görüştük. bu binaları da süreç içinde devireceğimizi ve alanın tamamında bir kentsel değişim projesi yapacağımızı söyledik.

Yunus Apartmanı'nın tahribine bugün başlayacağız.

rtr

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın söylemeleri:

"Dün bir anne ve iki çocuğun enkazdan cansız bir biçimde çıkarılmasının ardından enkazda kaç bireyin olduğunu bildiğimiz bilgisini paylaşmıştık. 14.30 itibariyle arama kurtarma faaliyetleri fotoğrafı olarak bitirildi. 21 vefaat eden, 14 yaralı. Toplam 35 yurttaşımıza erişmiş olduk. Başsağlığı diliyoruz. Tam halkımızın başı sağolsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bugünkü çalışmalarımız, Yunus Apartmanı'nın tehlikesiz bir biçimde boşaltılması güzergahında. Kısa müddet içerisinde binanın tahribine başlanacak. Bundan sonraki sürecin nasıl olacağını yurttaşlarımızla konuştuk. El birliği yaparak, bu semtten başlayarak, Cumhurbaşkanımızın 'Buradan çıkarmamız gereken dersler' var lafına da bakarak, bir kentsel değişim süreci yaşayacağız."