Bakan Aristokrat, şahsına, ailesine ve emniyete karşın hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle Yüksel Şimşek hakkında avukatları aracılığıyla kabahat duyurusunda bulunmuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu 1.Lig ekiplerinden Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, yatırımlarını Kazakistan'a kaydırıyor. Aynı Zamanda Yıldırım Holding Başkanı olan Yüksel Yıldırım, Kazakistan'a 400 Milyon Dolarlık yatırım yapacak.

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine tarafından 2013’te Rus madencilik şirketi Mechel’in krom varlıklarını satın alarak Kazakistan’a imal anlamında ilk adımı atan Şimşek Holding, şimdi de ülkenin kuzeyinde bulunan Rusya sınırındaki eyaleti Zhambyl’de kalsiyum soda külü fabrikası kuracak.

400 Milyon Dolarlık yatırım

Kazakistan’ın birincil soda külü tesisi olacak olan tesisi Yıldırım Holding, sahibi olduğu Qazaq Soda A.Ş. firması kanalıyla kuracak. Bu yılın 3’üncü çeyreğinde temeli atılacak tesis için 400 milyon dolarlık yatırım planlanıyor.

Kapasitesi yılda 1 milyon ton olarak belirlenen tesiste 1.000 kişinin çalışması planlanıyor. Hatırlayacağınız üzere 2017 yılında yaptığımız haberde Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile Şimşek Holding’in CEO’su Yüksel Şimşek başkent Astana’daki EXPO Congress Center’da bir araya gelmişti. O görüşmede tesisin kurulacağı Zhambyl eyaleti imal alanı olarak belirlenmişti.

Bakan Aristokrat kabahat duyurusunda bulunmuştu

Bakan Aristokrat'nun, şahsına, ailesine ve emniyete yönelik hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle Yıldırım hakkında avukatları aracılığıyla kabahat duyurusunda bulunmuştu. 

Yıldırım ne demişti?

Türkiye Futbol Federasyonu 1.Lig ekiplerinden Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Şimşek, Adana Demirspor taraftarlarının fazla sıcacık bir şekilde, sosyal mesafe kurallarını ihlal ederek stada girebilmelerine rağmen kendi taraftarlarının stada alınmadığını belirterek, "Bunu TFF'ye de açıkça yazdım. Dedim oysa, ben stada taraftarımı alamıyorum, polis müsade vermiyor. Benim taraftarım Türk vatandaşı değil mi? Neden Samsunsporlular stada giremezken, Adana Demirsporlular bu dek sıcacık davranabiliyorlar? Süleyman Soylu'nun oğlu dediler. Emniyet müdürü onların karşı önlerini ilikliyor. Bunlar açıkça söylendi. Ben de cilalı o vakit dedim, Türk futbolu baştan aramak ama." ifadelerini kullanmıştı..

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bakan-Soylu-nun-hismina-ugrayan-Yildirim-hangi-ulkeye-400-Milyon-Dolarlik-yatirim-yapiyor/253121