BAKAN ALA'NIN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin, "Bizim Mernis programında yani nüfus hizmetlerini sunduğumuz Nüfus Genel Müdürlüğünden herhangi bir sızma yok." dedi.

Ala, Mecliste gazetecilerin, "49 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdığına yönelik iddialara ne diyorsunuz?" sorusuna, Bekir Bozdağ'ın zaten konuyla ilgili açıklama yaptığını söyledi.
Bakan Ala, "Nereden sızdığına, ne zaman olduğuna dair, ta 2009’daki bir olay, yeniden gündeme getiriliyor. Bizim Mernis programında yani nüfus hizmetlerini sunduğumuz Nüfus Genel Müdürlüğünden herhangi bir sızma, herhangi bir dışarıya çıkan bilgi yok.Vatandaşların rahat olmasını ve endişe etmemesini istiyoruz'' dedi.
Ala, "Bu bakımdan yani nüfus hizmetlerinden Nüfus Genel Müdürlüğünden, İçişleri Bakanlığından, kimliklerin tutulduğu birimde, Nüfus Genel Müdürlüğünün sisteminden bir sızma yok" açıklamasını yaptı.

BAKAN BOZDAĞ'IN AÇIKLAMASI

49 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin internete sızdırıldığı iddialarının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından doğrulandı. Bozdağ, "Nereden, nasıl sızdı bilmiyorum ama rakamlara baktığınız zaman 50 milyon civarında" ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ, "Nereden, nasıl sızdı bilmiyorum ama rakamlara baktığınız zaman 50 milyon civarında. Bu, Türkiye'deki seçmen sayısına yakın. Bildiğiniz gibi YSK, seçmenlere ilişkin bilgileri siyasi partilerle de paylaşıyor. O nereden sızdı, nasıl sızdı bunun araştırılması, tahkik edilmesi, üzerinde durulması lazım. Öyle zannediyorum ki dün bu haberlerin çıkmasından sonra gerekli tahkikat hem adli boyutuyla hem idari boyutuyla başlatılmıştır." dedi.