Prof. Dr. Murat Ferman hakkında analiz ve operasyon yapılması için Radyo ve Televizyon Üstteki Kurulu'na (RTÜK) resmi yazı gönderildiğini duyurdu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Engelli ve Ihtiyar Hizmetleri Genel Müdürlüğü, katıldığı televizyon programında enflasyonu engelli çocuklara benzeten Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman hakkında tahlil ve işlem yapılması için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) resmi yazı gönderildiğini duyurdu.

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman, katıldığı canlı yayında enflasyonu engelli çocuklara benzeterek, “Herkesin müşterek bir hoşgörüyle bildiği ve idare ettiği özürlü çocuk gibi enflasyon. Ondan şikayet ediyoruz ama onun tamamen ayrıcalıklarımız var” dedi.

“IFTIHAR VE HAYSİYETİ ZEDELEYİCİ NİTELİĞE SAHİP”

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü konuyla ilgili Twitter hesabından izah etme yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Murat Ferman’ın dün bir televizyon kanalında sarf ettiği sözlerin, engelli kişilerin iftihar ve haysiyetini zedeleyici bir niteliğe sahip olduğu ve dobra dobra ayrımcılık içerdiği değerlendirilmiştir.

Söz konusu ifadeler hakkında; Anayasa, Engellilerin Haklarına İlişkin Kontrat, Engelliler Hakkında Kanun, RTÜK Kanunu ve YÖK mevzuatı çerçevesinde ivedilikle tahlil ve operasyon yapılması hususunda RTÜK’e resmi yazı gönderilerek süreç başlatılmıştır.”

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bakanlik-Prof-Dr-Murat-Ferman-a-karsi-harekete-gecti/250111