Yemekhanede yaşanan meseleler sebebiyle bugün öğle yemeğinden sonra başlayan eylemde şu an emekçi temsilcileri ile ana şirket yetkilileri ile görüşme reelleştirdi. Görüşmelerin pozitif sonuçlanmadığını belirten emekçilerin geçici olarak işe başladığı, şartlar düzenlenmezse önümüzdeki günlerde devam edebileceğini söyledi.

'BU HAK GAYRET İLE KAZANILACAK'

DİSK Dev Yapı İş mevzu hakkında yaptığı söylemede, ''Şantiyelerde besleyici doyurucu yemek haktır. 6331 rakamlı emekçi sıhhati ve iş güvenliği kanununda besleyici doyurucu sıhhatli yemek hakkı var. Ama bu haklara biz emekçiler sahip çıkmaz ise kağıt üzerinde kalıyor. Emekçileri nitelikli yemek için direnişe geçti. Hak verilmez alınır. İnsanca yemek insanca barınma ve insanca çalışma şartları gayret ile kazanılır. Bu hak gayret ile kazanılacak'' ifadelerini kullandı.

basaksehir-sehir-hastanesi

'YEMEKLER MAKÛS'

Emekçilerin yemekhaneden idare binasına yürüdüğünü belirten sağlık kurumu şantiyesinden bilgi veren bir emekçi, ''Uzun bir yarıyıldır yemeklerin makûs ve sıhhatsiz olmasından dolayı problem yaşanıyordu. Sabah kahvaltısı da çok makûstu, öğlen yemeğinin makûs olaması üzerine emekçiler yürüyüşe başladı'' dedi.

EVVEL SIHHATSİZ YEMEK EYLEMDEN SONRA PİDE

Dev Yapı İş Başkanı Özgür Karabulut'ta makûs yemek v.b meselelerin tüm şantiyelerde emekçilere dayatıldığını belirten,''Öğle yemeği yemeyip, eylem yapan bazı emekçilere, şirket yetkilileri tarafından pide alındığı söyleniyor'' söylemesinde bulundu.