İyi Hazırlanmış Bir CV'de Aranan 5 Şey

İyi hazırlanmış bir CV yeni iş fırsatlarının anahtardır diyebiliriz. Hiçbir işveren, iş başvurusunda bulunan kişilerin CV yani özgeçmişini okumadan karar vermez. Becerileriniz, eğitim seviyeniz ve iş tecrübeleriniz işe kabul edilmek için gerekli kriterler arasındadır. İşte cv hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler;

  • Kapsamlı Kişisel Bilgi
  • Eğitim Bilgileri
  • Yabancı Dil Bilgisi
  • İş Tecrübeleri
  • Bilgisayar kullanma Becerisi

Bu bilgilerin neden gerektiğini ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini detaylandıralım. Böylelikle iyi bir CV hazırlayarak yeni iş fırsatlarına başvuruda bulunabileceksiniz.

1- Kapsamlı Kişisel Bilgi

CV açıldığında ilk sırada yer alması gereken şey kişisel bilgilerdir. Adınız, soy adınız, yaşınız ve doğum yeriniz gibi temel bilgiler işverenin sizi tanımasını sağlar. CV hazırlarken detaylı kişisel bilgi sunmaktan kaçınmayan adayların daha yükse başarı elde ettiklerini biliyoruz. CV'yi sadece doldurmak için doldurmaya çalışan kişiler ne yazık ki kariyerlerinde başarılı olamazlar. iyi bir CV mutlaka kişinin temel bilgilerini ilk sırada içermelidir.

2- Eğitim Bilgileri

Eğitim bilgileri sizin ne gibi donanımlara sahip olduğunu açıkça ortaya koyan bir diğer husustur. İyi bir CV hazırlığında kişisel bilgilerin ardından eğitim bilgilerine yer verilmelidir. Lise ve üniversitenizi hangi okulda ve hangi bölümde okuduğunuzu açıkça belirtin. Eğitim gördüğünüz okullarda hangi yıllar içerisinde bulunduğunuzu belirtmeniz yararınızı olacaktır. Bu sayede iş verenler sizin donanımınızı ölçerek işe uygun olup olmadığınızı tespit edebilir. CV'de yer alan bu bilgiler kariyer hayatınızın her alanında sizi ön sıraya taşıyacaktır.

3- Yabancı Dil Bilgisi

Yabacı dil bilgisi CV'de mutlaka yer alması gereken bir diğer konu. En az İngilizce biliyor olmak kariyer hayatınız boyunca daha fazla iş fırsatına sahip olmanızı sağlayacak. Yabancı müşterilerle etkili iletişim kurmak ve yeri geldiğinde İngilizce dokümanlar hazırlamak için önem verilen bir konudur. Bu sayede diğer adaylar arasından sıyrılmanız ve işe alınma şansınız artar. Eğer yabancı dil bilginiz yoksa bunu da mutlaka CV'de belirtin.

4- İş Tecrübeleri

İş verenler adayları değerlendirirken geçmişteki iş tecrübelerini öğrenmek isterler. Bu sayede işe yatkınlığınızı anlayacak ve adaylar arasından en tecrübelisini seçmeye çalışacaktır. İş tecrübeniz olmak zorunda değil ancak varsa bunu mutlaka CV'de belirtin. Bu bilgilerin CV'ye eklenmesi tamamen sizin şansınızı artırmaya yöneliktir. Çalıştığınız kurumları ve bu kurumlarda geçirdiğiniz tarihleri eklemeyi unutmayın.

5- Bilgisayar Kullanma Becerisi

Yeni dünyada birçok iş dijital platformlar üzerinden yürütülüyor. Bu nedenle işiniz yaparken bilgisayar kullanma becerinizin yeterli düzeyde olması gerekir. En azından Office programlarını temel seviyede bilmek işe alınmanız için büyük bir avantajdır. Dijital ortamda çalışacaksanız bu beceriyi geliştirmeniz gerekiyor. Başarılı bir kariyer için bilgisayar kullanımıyla alakalı tüm becerilerinizi CV'de listeleyin.

Kaynak: https://cvhazirlama.cool/