15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonların "cadı avı"na dönüşmemesi için Başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlıklara talimat verdiği ortaya çıktı. Bakanlıkların yanı sıra OHAL Koordinasyon Kurulu da isimleri tek tek inceleyecek.

Askerden, yargıdan, emniyetten paralel yapının bütün izleri silinecek. Yeni bir mağduriyet oluşmaması için de çalışmalar titizlikle yürütülecek.
Başbakan Binali Yıldırım, "Asla ve asla vatandaşlarımızdan beklentimiz odur ki teröristlerle; askerlerimizi, subaylarımızı, polislerimiz bir tutmayalım" diyerek kırmızı çizgiyi açıklamıştı.

Muhalefet liderleri hem Cumhurbaşkanı, hem de Başbakanla görüşmesinde konuyu dile getirdi. Er ve erbaşların verilen emirle görevi yerine getirdiği hatırlatılırken, etnik temizliğe de dikkat edildi.

Her bakanlıktan koordinasyon kurulu kuruldu. Bunun yanında OHAL Koordinasyon Kurulu da çalışmalarını sürdürecek. Çapraz sorguya alınacak şüphelilerin eğitimleri, para akışları incelenecek. Eğer örgüt üyeliği kesinleşirse memurluktan atılacaklar.