Türkiye'nin favori tatil mekanlarından Mersin'de bayram tatili yoğunluğu yaşanıyor. Bu kapsamda Tv100 canlı yayınına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, birçok vatandaşın, Türkiye'nin dört bir yanından Mersin'e tatil gerçekleştirmek için geldiğini söyledi.

Tv100 canlı yayınına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'de yaşanan bayram yoğunluğunu değerlendirdi. Seçer, Mersin'e şehir dışından fazla sayıda davetli geldiğini ve bunların da büyük bir çoğunluğunun çevre illerden olduğunu söyledi. 

Başkan Seçer, Mersin'de meydana çıkan orman yangını hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Seçer, rüzgarın etkisiyle büyük bir alana yayılan yangının bugün itibhariyle denetleme altına alındığını açıkladı. 

Kurban Bayramında için tedbirler alındı

öte yandan Kurban Bayramı için alınan önemleri anlatan Seçer, "8 sabit mezbahanelerimizde kesimlerimiz bedava yapılacak. Oluşabilecek herhangi bir olumsuzluk için de tüm ekiplerin tayin başında olacak" ifadelerini kullandı. 

Başkan Seçer'den 'suyu titiz kullanın' uyarısı

Başkan Seçer, "Tüm Türkiye kuraklık yaşıyor. Doğal olarak Mersin de bundan nasibini alıyor. Burada da kışın yağış oranının düşük olması özellikle Toroslara kar yağışının eksik olması bize su konusunda özenli olun uyarısını beraberinde getirdi. Ben de bu vasıtayla bütün Mersinlilere hemşerilerime sesleniyorum. Bilhassa 9 günlük uzun tatil günlerinde yaylalık bölgelerde, sahillerde, yazlıklarda, otellerde, pansiyonlarda konaklayan yurttaşlarımızın suyu fazla ekonomik kullanmaları gerekiyor." diyerek vatandaşları uyardı. 

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Baskan-Secer-den-suyu-dikkatli-kullanin-uyarisi/253080