Mustafa Destici, Macron'un, 24 Nisan tarihini güya Ermeni Soykırım Günü duyuru edeceklerine müteveccih açıklamasına tenkit etti ve "Sen evvel kendi soykırımlarının hesabını ver. Sen Cezayir'de 2 milyon Müslümanın vefatına neden oldun. Sen Ruanda'da darbeyi destek vern, 800 bin suçsuz insan yaşamını kaybetti. Sen evvel bunların hesabını ver. Siz daha dün Kanuni'nin eteğini öpüp dayanak istiyordunuz" diye konuştu.

Destici, partisinin Eskişehir'in Sivrihisar Belediye Başkan adayı Mehmet Çini'nin tanıtım merasiminde yaptığı konuşmada, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un güya Ermeni soykırımıyla alakalı söylemesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fransa'nın soykırımcı aramasına gerek olmadığını vurgulayan Destici, "Aynaya bakın. O aynada kendinizi görürsünüz. Fildişi Sahilleri'nde kendinizi görürsünüz. Nijer'de, Fas'ta, Tunus'ta, Cezayir'de kendinizi görürsünüz. Bu Müslüman Türk ulusu tarihin hiçbir yarıyılında asla hiçbir halka ne soykırım ne de kırım yapmıştır. İslam inancımız bunu yalanlar ama sizin tarihiniz soykırımlarla dolu." ifadelerini kullandı.

'SEN KİMSİN DE BU HALKA RACON KESİYORSUN'

Destici, Fransa'nın, Türk ulusuna söz söyleme hakkının olmadığını dile getirdi.

Fransa'nın tarihi asıllarına değinen Destici, şöyle konuştu:

"Siz kimsiniz? Sen evvel kendi soykırımlarının hesabını ver. Sen Cezayir'de 2 milyon Müslümanın vefatına neden oldun. Sen Ruanda'da darbeyi destek vern, 800 bin suçsuz insan yaşamını kaybetti. Sen evvel bunların hesabını ver. Siz daha dün Kanuni'nin eteğini öpüp dayanak istiyordunuz. Sen kimsin de bu halka racon kesiyorsun, Ermeni soykırımı yapıldığını iddia ediyorsun. Bunu yalanlıyoruz. Kabul etmiyoruz. Macron değil, tam dünya birleşse bunu kabul ettiremez. Bu büyük bir palavradır. Bugün Ermenistan'dan firari olarak ülkemize gelip karnını doyuran 100 bin Ermeni var. Ben diyorum ki bunları hudut dışı edelim. Bunlar bir taraftan Türkiye aleyhine lobi reelleştiriyor, bir taraftan da biz bunları besliyoruz. CHP anlayışında olanlar ya da siyonist sömürgecilerin Türkiye'deki maşaları hep Suriyeli sığınmacıları gündeme getiriyorlar ama Ermeni firarilerini hiç gündeme getirmiyorlar. Getirmezler zira akrabaları onlar. Bizler her şeyin şuurundayız." Anadolu Ajansı