Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Habertürk TV'ye katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. 

Bozdağ, 15 Temmuz askeri darbe girişimi başarılı olsaydı Fetullah Gülen'in Türkiye'de rejim değişikliğine gideceğini ve Humeyni gibi yurda döneceğini şu sözlerle anlattı,

"Darbe başarılı olsaydı benim kanaatim Fetullah Gülen gelirdi. 40 yıldır bu darbe için hazırlanıyordu. Devletin kılcal damarlarına kadar sızdıran ve bunların hepsini hazırlayan bir beyin o. Devletin her kademesine sızacaksınız ve gün geldiği zaman devleti kilitleyeceksiniz darbe yapılacak yeni bir dünya kurulacak. Onların hedefi bambaşka. Humeyni Paris'ten nasıl döndüyse Fetullah Gülen de Türkiye'ye öyle dönecekti. Bana göre rejim de değişecekti. Nasıl Atatürk ile beraber yeni bir Türkiye varsa Gülen'in gelişi ile yeni bir Türkiye ortaya çıkacaktı. Türkiye'de her şey değişecekti ve bu yeni rejimde biat etmeyen kimsenin yaşama hakkı olmayan bir yapıya doğru gidecekti."

Darbe Gülen'in talimatı ile oldu!
"Yurtta Sulh Konseyi üyeleri kim? Gülen'in emir ve talimatıyla bu işler yapılıyor. Onda şüphe yok. Bunu ispat edecek yeteri kadar delil var. 79 milyona göre hatta FETÖ mensuplarına göre bu işi Fetullah Gülen'in emir komutası altındaki Türk ordusunun değil, Fetullah Gülen ordusunun yaptığı, diğerlerinin de ona katıldığı bir teşebbüs olduğu çok açık. Tamam Gülen talimat verdi ama onun adına bu işi deruhte eden bir numara kim bu yurtta sulh konseyi kimlerden oluşuyor? Bunu kimlerden oluştuğunu bilmiyorlar mı? Bunları bal gibi biliyorlar ama gizliyorlar bunlar ortaya çıkacaktır. İfadelerin hepsi daha bir araya gelmedi. Hepsi birlikte değerlendirilecektir. Başarılı olsaydı Bakanlar Kurulu kimlerden oluşacaktı. Bunlar şimdi sıkıyönetim komutanları belediye başkanları, kaymakamlar kim olacaktı? O zaman bunların kafasında bu yok mu, kimler bunun içinde? Bütün bunların aydınlatılması gerekiyor. Bunların ya yazılı belgelerinde var ya da beyni olanların kafasında var. Diyelim benim bakanlığıma kimin müsteşar atanacağı belli, darbe başarılı olsa gelip oturacak. Bunu sadece TSK içindeki FETÖ mensupları değil, dışarıda olan destekçisi olan yapıların üzerine de gidilmesi lazım. Darbe destekçisi ve bu darbe olayının içinde kim varsa onların tespiti son derece önemli ki bundan sonra başkaları darbeye teşebbüs etmesin."