Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, piyasaya süreceği coin’lerin (kripto paraların) kulübe aitmiş gibi satışını yaptığı ve haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla bjk-coin.com internet sitesine dava açtı.

Kulüp avukatları, Beşiktaş’ın marka hakkına yapılan hileli tecavüzün önlenmesini ve davalı internet sitesine erişimin engellenmesini talep etti.

Resmi web sitesi üzerinden bir ilan yayınlayarak sahte kripto para girişimlerine karşı taraftarları uyaran Beşiktaş JK bu kez mahkemeye başvurdu.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davaya göre, Beşiktaş markası değişik tarihlerde Türk Berat ve Marka Kurumu (TPMK) ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) kadar kayıt edildi.

İddiaya göre, bjk-coin.com internet sitesi, piyasaya süreceği kripto paraların Beşiktaş JK’ya ait olduğu izlenimi yaratarak ön satışa sundu. Ancak Beşiktaş JK adına kayıt edilmiş olan markaların lisans verme yetkisi yalnızca kulübe aitti.

ADAMAKILLI GERÇEKDIŞI

Kulüp avukatları dava dilekçesinde şunları söyledi: “Davalı, Beşiktaş JK’nın markalarını yararlanma hakkı ve yasal bağlantısı olmamasına karşın bjk-coin.com internet sitesinde kulübün yerine geçerek ayrintilariyla gerçekdışı ‘Beşiktaş Coinler’in dolar ile ön satışa çıkarmıştır.

Satın alındığı takdirde bu coinlerin borsalarda onlarca kat değerleneceğini gösteren davalı internet sitesi, para toplaması/satmak yapması şeklindeki eylemleri ile Beşiktaş JK’nın marka hakkına tecavüz etmiştir.

Sanık internet sitesi, Beşiktaş JK’nın uzun yıllar emek verip piyasada belirli bir yer edinen eşsiz markasının başarısından hileli gelir elde etmektedir.

Dürüstlük kurallarına aykırı davranan sanık internet sitesi, marka hakkını ihlal etmekte ve hileli rekabet oluşturmaktadır.

Tüm bu nedenlerle Beşiktaş JK’nın marka hakkına karşın ihlalin önlenmesi ve durdurulmasını istiyoruz. Keza haksız rekabet sonucu oluşan bedensel durumun ortadan kaldırılması ile sanık internet sitesine erişimin engellenmesini talep ediyoruz.”

Özge Eğrikar/Hürriyet

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Besiktas-tan-bjk-coin-com-internet-sitesine-sok-dava/250899