Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için sağlıklı beslenmek ilk ve en önemli adımlardan biridir. Bu hususta gerekli özeni gösteremeyen ya da bilgilerinin yetersiz olduğunu düşünen kişilere yol gösterenler ise beslenme koçluğu sağlayan yetkin kişiler olmaktadır.

Çeşitli branşlarda eğitim alt yapısına sahip kişilerin kariyerini bu yönde geliştirebilmeleri adına üniversiteden beslenme koçu eğitimi verilmektedir. Yaklaşık olarak 1 ay süren uzaktan eğitim sürecinin ardından sınavda başarı göstererek MEB onaylı beslenme koçluğu sertifikası sahibi olabilmek mümkündür.

Beslenme Koçu Nedir?

Beslenme koçu, sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen bireylere bu konuda önderlik etmektedir. Beslenme düzeninden içeriğine, uyku düzeninden stres yönetimine kadar oldukça kapsamlı bir alanda öneri ve düzenlemeler beslenme koçu tarafından sağlanmaktadır.

Beslenme koçu çoğunlukla kişiye özel çalışma yapmaktadır. Çünkü her bireyin yaşam koşulları, sağlık ve iş şartları bir değildir. Size en uygun uygulanabilir çözümler ile sadece beslenme koçluğu değil bir nevi yaşam koçluğu da sunabilmektedir.

Beslenme Koçu Ne İş Yapar?

Çeşitli sertifika programları arasında yer alan beslenme koçluğu eğitimi pek çok branşta görev yapan kişinin ilgisiniz çekmektedir. Bu doğrultuda da en çok sorulan sorulardan biri de beslenme koçu ne iş yapar sorusu olmaktadır.

Beslenme koçu sertifikasına sahip bir kişi kendisine danışan kişiye önderlik etmektedir. Almış olduğu sertifika eğitimi ile birlikte beslenme ilkeleri doğrultusunda kişiye özel beslenme programının oluşturulması, kişinin enerji ihtiyacının hesaplanması, öğün düzenlemesi, beslenme programlarının çözümlenmesi ve metabolizmanın doğru çalışması adına gerekli tüm adımları içerir.

Beslenme Koçluğu Kimler Yapabilir?

Beslenme koçu eğitimi için başvuru yapacak olan kişiler genel olarak doktorlar, diyetisyenler, hemşireler, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, çocuk gelişim uzmanları ve aile danışmanları olmaktadır.

Bu kişiler mevcut eğitim ve kariyerlerini beslenme koçluğu alanında uzmanlaştırarak kişiye özel hizmetler sağlayabilmektedirler. Oldukça geniş bir çalışma alanına sahip olması dışında bireylerin sağlıklı bir yaşama kavuşturulması gibi bir misyona imza atmanın, bu alanda kariyer yapmaya yönelen kişiler için en önemli manevi hisler arasında olduğunu da söylemek mümkün.

Beslenme Koçluğu Eğitimi

Hayat Boyu Eğitim tarafından sunulan “beslenme Koçluğu Eğitimi” hakkında kısaca bilgilere yer verecek olursak; öncelikle eğitimin 1 ay gibi kısa sürede online olarak tamamlanabildiğiniz söyleyebiliriz. Eğitim üniversiteden veriliyor olup eğitim sonunda E-Devlet onaylı Beslenme Koçluğu sertifikası sahibi olunmaktadır.

Sağlıklı Beslenme Koçluğu

Sağlıklı beslenme koçluğu sertifika programı MEB onaylı olup üniversite tarafından verilmektedir. Uluslararası geçerliliğe sahip olan bu belge ile pek çok sektörde iş bulmanız ya da bireysel olarak hizmet vermeniz mümkün olmaktadır.

Beslenme Koçluk Sertifikası Ne İşe Yarar?

Beslenme koçluğu sertifikası ile ne yapılır sorusunun yanıtı da merak edilen sorular arasında yer bulur. Mesleğiniz her ne olursa olsun katılım sağlayabileceğiniz beslenme koçluğu eğitimi sonrasında sınava girerek E-Devlet onaylı sertifikaya sahip olabilirsiniz.

Beslenme koçluğu eğitimi, uzaktan eğitim ile 1 ay süreli olmakta ve toplam 210 saatlik müfredata sahiptir. Eğitim sonunda katılacağınız sınavda ise en az 50 puan almanız yeterli olacaktır. 5 Sınav hakkı tanınan bu eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra çalışabileceğiniz alanlar ise;

  • Özel Hastaneler
  • Özel eğitim kurumları
  • Spor merkezleri
  • Zayıflama ve diyet merkezleri
  • Çeşitli alanlarda koçluk hizmeti veren merkezler
  • Sosyal hizmetler merkezleri
  • Okul öncesi eğitim veren kurumlar

Elbette ki iş alanları bunlarla kısıtlı olmayıp sağlıklı beslenme ilkelerinin yer aldığı her türlü işletme ya da kurumlar bünyesinde beslenme koçu olarak hizmet sağlanabilmektedir.

Sağlıklı Beslenme Koçu Hangi Dersleri Almalıdır?

Mesleğiniz diyetisyen, doktor, hemşire, psikolog ya da tamamen farklı bir alanda da olsa beslenme uzmanlığı sertifikası için belirli konularda derslere katılım sağlamanız gerekmektedir. Hayat Boyu Eğitim tarafından verilen Beslenme Koçluğu eğitimi içeriğinde;

  • Koçluk kavramının ne olduğu, profesyonel koçluk için olması gereken özellikler, koçluk becerilerinin nasıl elde edileceği
  • Bireyler ile iletişim süreçleri, nasıl iletişim kurulacağı, iletişim kanallar
  • Beslenme ilkelerinin nelerdir, dikkat edilmesi gerekenler
  • Enerji ihtiyacı ve enerji ihtiyacının hesaplanması
  • Sağlıklı yaşam için gereklilikler, besinler ve besinlerin sağlıklı yaşam içerisindeki yeri
  • Öğün planlaması nasıl yapılır, menü düzenleme ve kişiye özel öğün oluşturma
  • Metabolizma nedir, etkileri ve metabolizmanın sağlıklı çalışması için gereklilikler.
  • Beslenme koçu olarak beslenme sorunlarının çözümü

Tüm bu konularda uzaktan eğitim ile alacağınız dersler sonrasında sadece 1 ay gibi kısa süre içerisinde siz de beslenme koçu olarak çalışma olanağına sahip olabilirsiniz. Merak ettiğiniz tüm soruları https://www.hayatboyuegitim.com/ adresimizden inceleyebilirsiniz.