Bill ve Melinda Gates’in boşanma haberlerinin basına yansımasından daha sonra gözler çiftin çocuklarına çevrildi. Çiftin, geçtiğimiz sene nişanlanan en büyük çocuğu Jennifer Gates, babasının servetinin minik bir kısmını da almaya hazırlanıyor. Peki Jennifer Gates kimdir?

25 yaşındaki Jennifer Gates, dünyanın önde gelen milyarderlerinden biri olan Bill Gates’in en büyük kızı. Jennifer Gates'in; Rory ve Phoebe adında iki küçük kardeşi daha var. Jennifer Gates; binicilikteki tutkusu, eğitim hayatındaki başarısı ve hayırseverliğiyle dikkat çeken bir ad.

Üç çocuk sahibi olan Gates çifti, çocuklarının eğitim hayatı ve kişisel gelişimleri için son derece itinalı davranmışlar. Babaları Microsoft’u kurmasıyla meşhur olsa da Gates, çocuklarını büyütürken ekran sınırlaması koydu ve Jennifer'ın 14 yaşına değin telefon sahibi olmasına da izin vermedi. Ayrıca bütün çocuklar, babalarının da mezun olduğu Seattle’ın özel Lakeside Lisesi’ne gittiler. Dünyanın en zengin 4. insanından boşanma kararı

EĞİTİM HAYATINA 1 YIL ARA VERDİ

Gates, 2018 yılında Stanford Üniversitesi’nden biyoloji diploması alarak mezun oldu ve tıp fakültesine gitmeden önce binicilik tutkusuna hedefe kilitlenmek için bir sene müsade istedi. Sidelines Magazine haberine tarafından; doktorluk mesleğine karar verirken çocuk doktoru ona ilham verdi.

Başarılı bir binici olan Jennifer Gates, 6 yaşından beri binicilik yapıyor. En sevdiği atlardan birinin adı Alex. Kasım 2017’de DÜŞÜNCE Equestrian’a verdiği demeçte, “O süper tatlı; seri gidebilir ve rahatlıkla güven duyabilirsiniz, bu yüzden onun için doğrusu heyecanlıyım” dedi.

GATES’TEN KIZININ BİNİCİLİK MERAKI İÇİN 37 MİLYON DOLAR

Tutkusunu desteklemek için Gates’in babası, zengin biniciler için gözde bir yer olan Wellington, Florida’da mal satın almaya başladı. Hatta Gates'in Miami'de bir dizi mal satın olmak için 37 milyon doları gözden çıkardığı söyleniyor.

Gates, binicilik konusunda Eve Jobs’un yanı sıra Michael Bloomberg’in kızı Georgina, Bruce Springsteen’in kızı Jessica ve Steven Spielberg’in kızı Destry gibi meşhur isimlerle de yarıştı.

Eğitim ve binicilik hayatına ağırlık verdi.

Başarılı binici, Stanford’da öğrenciyken Horse Network’e hem okul keza de ata birnmenin biraz pozitif vakit aldığını ancak her ikisini de sevdiğini söyledi.

Gates, eğitiminin ve soy binmenin ötesinde seyahat etmek için de vakit yaratıyor. Instagram’da Kuveyt, İspanya, Avustralya gibi ülkelere yaptığı gezilerden paylaşımları uyarı çekiyor.

KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMALARINI BEKLİYOR

Bill Gates, 2011’de The Daily Mail’e, çocuklarının her birinin servetinin ufak bir bölümünü alacağını söylemişti: “Bu yüzden kendi yollarını bulmaları gerekiyor” diyen Gates, Jennifer’ın hayatına nasıl bir yön vereceğini beklerken onu defalarca destekledi.

Çocuklarının hayatlarının kendi kontrolleri aşağı olmasını bekleyen Gates'in serveti Forbes'un tahminlerine kadar 130.5 milyar dolar dek.

Jennifer Gates, binicilik tutkusuyla geçirdiği bir yılın sonunda hemen Mount Sinai’nin Icahn Tıp Fakültesi’ne belirli. İlk yılını uzak bitirdi. Tıp fakültesindeki bütün sınıflar corona virüsü nedeniyle geçici olarak çevrimiçi ayla geldi.

Ayrıca Jennifer'ın okula son derece yakın bir evi de var; New York Post haberine tarafından; 2017’de ebeveynleri, tıp fakültesine yalnızca birkaç blok ötede olan 5 milyon dolarlık bir apartman dairesi satın aldı.

“BİRLİKTE BÜYÜYEREK VE SEVEREK”

Eğitim hayatında ve hobilerinde epeyce kararlı olan Jennifer Gates, özel hayatında da pek öbür değil. Ocak 2020’de Gates, meşhur Mısırlı binici Nayel Nassar ile nişanlandığını duyurdu. Nassar keza Stanford Üniversitesi’ne girdi.

Gates nişanladığını Instagram’da şu sözlerle duyurdu: “Hayatımızın geri kalanını birlikte öğrenerek, büyüyerek, gülerek ve severek geçmek için sabırsızlanıyorum.”

Gates ve Nassar, Gates tarafından kurulan Paris Panthers’ın binicileri. 2019’da Dünya Şampiyonlar Ligi’nde yarıştılar ve dokuzuncu oldular.

Gates de ebeveynleri gibi başkalarına yardımcı olmak için ayrıcalığını kullanmayı seviyor. Gates, Sidelines Magazine’e verdiği bir demeçte, “Çok Büyük bir ayrıcalık durumunda doğdum. Ve bunları, tutkulu olduğum şeyleri bulmak ve umarım dünyayı birazcık daha iyi bir yer haline getirmek için bu fırsatları uygulamak istiyorum.”

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bill-Gates-in-bosanma-karari-sonrasinda-gozler-Jennifer-da/249940