Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en varlıklı insanlarından biri olan Bill Gates'in boşanma sürecinde yeni bir ayrıntı ortaya çıktı.

Milletlerarası kamuoyunu şaşkına çeviren boşanma davası sürecinde Bill Gates’in eşi Melinda Gates’e milyar dolarlık hisseleri devrettiği ortaya çıktı. Microsoft’un kurucu ortaklarından olan Bill Gates’in eşi Melinda French Gates’e 3 milyar dolar değerindeki hisseleri devrettiği belirlendi.

Melinda Gates’in keza 850 milyon dolar değerindeki Deere & Company hissesinin de sahibi olduğu belirtildi. Wall Street Journal’ın aktardığı habere kadar geçen hafta perşembe günü Bill Gates, eşine 2.25 milyon Deere & Company hissesi aktardı. Bu hamle ile birlikte Melinda Gates, şirketin yüzde 7’sine sahip olmuş oldu.

DAVA SÜRECİ 4 MAYIS’TA BAŞLADI

ÖTE YANDAN Bill Gates, boşanma sürecinde eşi Melinda Gates’e 2.9 milyon adet AutoNation hissesi, 14.1 milyon Canadian National Railway hissesi ve 293.5 milyon adet Grupo Televisa hissesi vermişti. Gates’in şu zamana dek verdiği hisselerin toplam değeri 3 milyar doları geçmiş durumda.

Çift 4 Mays’ta 27 yıllık evliliklerini sonlandırma kararı almış ve bu işlem büyük ilgi çekmişti. Çiftin servetinin 124 milyar dolar olduğu varsayım ediliyor. 1975 yılında Microsoft’u arkadaşı Paul Allen ile kuran Bill Gates, 1987 yılında şirkette pazarlama müdürü olarak çalışan Melinda French ile evlenmişti.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bill-Gates-in-esine-verecegi-rakam-belli-oldu-Dunyanin-en-zengin-kadini-olacak/250692