Binali Şimşek'ın, "Şu Anda açmakta olduğumuz bu bulvardan Paris'te bile yok" demesi dikkat çekti.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Sivas'ın Gölova ilçesinde kendi adını içeren bulvar ile eşi Semiha Yıldırım namına oluşturulan mahalle kütüphanesinin açılışını yaptı. Karayolu ile Erzincan'dan Sivas'ın Gölova ilçesine gelen Binali Şimşek'ı ilçe girişinde Sivas Valisi Salih Ayhan ile AKP milletvekilleri İsmet Yılmaz, Mehmet Habib Soluk ve Semiha Ekinci ile partililer ve vatandaşlar karşıladı. Şimşek, burada ilk olarak ilçe girişinde kendi isminin verildiği bulvarın kurdelesini eşi ve protokol üyeleri ile birlikte keserek hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Açılışta kısa bir konuşma yapan Yıldırım'ın, "Şimdi açmakta olduğumuz bu bulvardan Paris'te bile değil" demesi dikkat çekti.

"KİTAP KAVGALARI AZALTIR"

Yıldırım, "Allah bu yolda kazasız, belasız seyahat etmeyi nasip eylesin. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Hemen açmakta olduğumuz bu bulvardan Paris'te bile değil. İnsanımızın ne dek manâlı olduğunu, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışının asırlardan beri ne kavrayış geldiğini bu hizmetler tek tek gösteriyor. Bu hoş eser, burada yaşayan hemşehrilerimize hizmet edecek, onların can güvenliği her şeyin önünde gelir. Rabbim bu yolda gezi edenleri her türlü kazadan, beladan muhafaza etsin" dedi.

Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım daha sonra ilçe merkezinde düzenlenen mahalle kütüphanesi açışına katıldı. Eşi Semiha Yıldırım namına düzenlenen kütüphanenin açılışında konuşan Binali Yıldırım, iki bayramı bir arada yaşadıklarını belirterek, "Gölovamıza layık katacak, hemşehrilerimizin beyin gıdasına takviye sağlayacak bu hoş eserin açılışını yapıyoruz. Böyle bir incelik gösterip, bu kütüphanenin ismine Semiha Şimşek vermenizden nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Semiha hanımımın ömrünün büyük bir kısmı öğretmen olarak yavrularımızı yetiştirmekle geçti. Okulla geçti. Kütüphane ismi de ona yakıştığını düşünüyorum. Bu bayram günü de boş gelmeyelim dedik, bir müjdeyle gelelim istedik. Vekillerimizin de gayretleri var. Gölova'ya kapalı bir spor salonu yapıyoruz. Şanslı, şanslı olsun. Kütüphane çağrıda bulunmak kitap çağrıda bulunmak. Kitapsız yaşamak, sağır, dilsiz ve lakin yaşamak seslenmek. Kitap fazla kayda değer. Kitap insanın insana olan sevgisini artırır. Kitap kavgaları azaltır. Kitap nasıl midemizin nefsini beslemek için gıdaya ihtiyacı varsa, beynimizin açlığını gidermek için de kitaba ihtiyacımız var" diye konuştu.

"SİVAS TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNDE"

Türkiye'de belirli 34 bin kütüphane bulunduğunu ve bu kütüphanelerin de 8 milyon kayıtlı üyesi olduğunu anlatan Şimşek, "Burada açtığımız kütüphanede okuma odaları, bilgisayarlar var. Beş bin tane de kitap var. Gölova'nın köyleri ile birlikte nüfusundan fazla. Cümbür Cemaat bir kitap alsa 1500 kitap artıyor. Sivas'ta da 28 kütüphanemiz var. Fakat daha önemlisi, bu Sivas'taki kütüphanelerimizin aza sayısı 90 bin. Kitap sayısı da 470 binin üstünde. Bu ne seslenmek, nüfusun 4'te 3'ü, yüzde 75'i kadar kitap var. Kütüphanelere aza sayısını nüfusa oranlarsak 6 kişiden 1 birey kütüphaneye aza. Bu ne demektir, Sivas için kibir verici bir şey demektir. Türkiye ortalamasının üstünde. Demek ama Sivaslılar okumayı yazmayı seviyor. Çalışmayı da seviyor, fikir terini de, alın terini de seviyor. Çünkü onlar Yiğidolar" dedi.

"ÖZLEM TÜRECİ VE UĞUR ŞAHİN GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI"

Koronavirüs salgını ile insanlığın başının belada olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Herkesin ağzında bir maske var, sağlık için. Maske bu salgının yayılmaması için. Yüz sene önce İspanya'da böyle bir salgın olmuş, yüz milyon insan ölmüş. Şimdi ise 4 milyon. Ülkemizde ise 50 bin kişi öldü. Bunu şunun için söylüyorum. O vakit data, teknoloji, kitaplar, internet bu değin gelişmiş olsaydı, ölümler o kadar pozitif olmayacaktı. İşte 100 yılda elde ettiğimiz galibiyet bu. Bunun ardından da bu salgınla, belayla çaba adına dünyaya adlarını altın harflerle yazdıran 2 tane Türk vatandaşı var. Açlik Türeci ve Uğur Şahin. Bunlar bizim gururumuz. Dünyada hiç kimse bu işin çaresini bulamazken, baş döndürücü sersemlemiş ne olacak diye beklerken onlar bu işin panzehrini buldu ve tüm dünyayı rahatlattılar. Nasıl oldu. Okuyarak oldu. Buradan gittiler, orada çalıştılar, çabaladılar. Bugün yaptıkları iş insanlığa koskocoman hizmet oldu. bununla beraber bizim de göğsümüzü kabarttı. Çünkü onlar bizim vatandaşlarımız, kardeşlerimiz. Okumanın yaşı başı yok. Beşikten mezara kadar, bizim inancımız, dinimiz okumayı emrediyor. Okumanın bir fazla faydası var. Bunun için de okuyacağız. Fazla okursak eksik ağız dalaşı ederiz. Bir birimizi seveceğiz. Birbirimize destek olacağız. Zorlama zamanlarda, rahat zamanlarda birbirimizin sesine kulak vereceğiz. Bir olacağız. İri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, ay yıldızlı bayrağımızın aşağı bu hoş yurdumuzda, huzurla, güvenle, yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ BÖLDÜRTMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu yola çıkarken, amaçlarının Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş ülkeleri seviyesine getirmek olduğunu belirten Yıldırım, "Geçmişte yaşadığımızı mahrumiyet ve zorlukları evlatlarımız yaşamasın diye işleri halletmek. Neymiş, yol olmazsa uygarlık olur mu? Gidip gelemezsen nasıl gelişme sağlayacaksın. Biz hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik, yolları böldük, Türkiye'nin kuzeyini, güneyini, doğusunu, batısını birbirine yaklaştırdık. Şunu unutmayın, ne dedik; yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Şehitlerimizin ruhlarını incitecek hiçbir şeye müsade vermeyiz. Hemen önümüzde yeni hedefler var. Önce altyapı dedik, ayrılmış yollar, havayolu halkın yolu, hızlı internet, şehir halkı hastaneleri, sağlık durumu, eğitim, ulaşım, toplu konut. Maksat 2023. Gölova 2023'e hazır mı. Cumhuriyetin 100'üncü yılına hazır mısınız. Liderimizle beraber istikrarla, güvenle yola devam demeye var mıyız, Allah sizden razı olsun" diye konuştu.

?Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi için de çalışmaların sürdüğünü anlatan Yıldırım, "Ne olursa olsun Gümrük Birliğine girelim diyemeyiz. Memleketimizin, taşımacımızın, ihracatçımızın menfaati ne ise onları gözetmek mecburiyetindeyiz. Çok yol aldık, hallolacak. Ne kadar kaçsalar, sonunda halledeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Binali-Yildirim-in-ismini-verdiler-Bu-bulvardan-Paris-te-bile-yok/253222