CHP’li Çetin Arık, Ziraat Bankası’nın Demirören Grubu’ndan 18 delikli bir golf sahasını 320 milyon dolara satın aldığını, her bir deliğin millete 17.7 milyon dolara mülk olduğunu söyledi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Ziraat Bankası'nın Demirören Grubuyla yürüttüğü kredi ilişkileri nedeniyle halkın yüksek maliyetler ödemek durumunda kaldığını söyledi.

Demirören Grubu'nun 10 milyon dolara aldığı Kemer Country Golf Kulübü'ne ait golf sahasını 320 milyon dolara Ziraat Bankası'na sattığını belirten Arık, “Bu satışla insanlar çapı 11, derinliği 10 santimetre olan, toplam 18 deliği bulunan bir golf sahası sahibi oldu. Bu deliklerin her birinin millete maliyeti 17.7 milyon dolardır” dedi.

Demirören'in, Kemer Country Golf Kulübü'ne ait sahayı 320 milyon dolara Ziraat Bankası'na sattığını bildiren CHP'li Çetin Arık, “Bu satışla ırk çapı 11, derinliği 10 santimetre olan, 18 deliği yer alan bir golf sahası sahibi oldu” dedi.

HAYIRSIZ EVLAT GİBİ

İYİ Parti tarafından OYAK'ın Demirören Holding'e ait ‘Total' isimli firmayı siyasi baskıyla hasar etme pahasına satın alması iddialarının araştırılması, siyasi zorlama iddialarının incelenmesi, amacıyla TBMM'ye verdiği Meclis araştırması önergesi AKP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP adına görüşlerini ifade eden Arık, hak, hukuk, vicdan tanımadan ülkenin kaynaklarının yandaşlara hayırsız evlat gibi satıldığını, yandaşların batık şirketlerini kurtarmak için halk bankalarının devreye sokulduğunu söyledi. Çetin Arık, bin lira borcunu ödemedi diye çiftçiye haciz gönderen Ziraat Bankası'nın Demirören Grubu'na 750 milyon dolarlık kredi açtığını, Demirören'in de 750 milyon dolarlık krediye karşılık, 10 milyon dolara satın aldığı Kemer Country golf sahasını bankaya teminat gösterdiğini anlattı.

MİLLETE MALİYETİ

İktidarın 10 milyon dolarlık araziye rant kazandırmak için imar değişikliği yerine getirmek istediğini ancak bu adımın mahkemeden geri döndüğünü açıklayan Arık, “Demirören de bunun üstüne 10 milyon dolara aldığı bu golf sahasını, 320 milyon dolara Ziraat Bankası'na satıyor. Peki, Ziraat Bankası ne yapıyor? ‘Biz işletemiyoruz. Al, sen işlet' diyerek bitmiş Demirören'e veriyor. Yani bu halk müziği çapı 11, derinliği 10 santimetre olan, toplam 18 deliği bulunan bir golf sahası sahibi oluyor. Bakın, bu deliklerin her birinin millete maliyeti 17.7 milyon dolardır. Milletimiz Kurbanda ne keseceğiz, diye kara kara düşünürken, bu efendiler de millete adam başına 17.7 milyon dolara mülk olan deliklere, top girecek mi diye büyük bir keyifle bekliyorlar” dedi.

“OYAK, hayır kurumu değildir”

İYİ Parti Grubu namına konuşan Yasin Öztürk, OYAK'ın siyasi baskıyla Demirören'den Total'i satın elde etmek zorunda bırakıldığını anlattı. Öztürk, Demirören'in 2018'de Ziraat Bankası'ndan aldığı 675 ila 916 milyon dolar krediyle Doğan Grubu'ndaki yayın organlarını satın aldığını açıklama etti.

Öztürk, “Demirören kredi taksitini ödemek için kâr marjı her geçen gün azalan Total'i satabileceğini banka yetkililerine bildirdi, fakat şirket pazar payını kaybetmişti. Demirören'in Total'ine 360 milyon dolar, kendisine ait küçük akaryakıt şirketi M Oil'e de ederi en fazla 50 milyon dolar etmesine rağmen 90 milyon dolar fiyat biçilerek OYAK'ın kapısına dayanıldı. OYAK, Total'i satın alma kararını teamüllere tutarsız olarak yönetim kurulu kararıyla onayladı. Hem de generallere zorlama yapılarak, istifaya zorlanarak bu karar alındı. OYAK müflis bir tüccarı, üçkâğıtçı bir tüccarı kurtaracak hayır kurumu değildir” dedi.

Erdoğan Süzer/Sözcü

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bir-deligin-Ziraat-e-maliyeti-17-7-Milyon-Dolar/253124