Dünyanın öbür bölgelerinde 9 fabrikası yer alan İtalyan iklimlendirme şirketi Carel, Türk şirketi CFM Soğutma’nın yüzde 51’ini satın aldı.

Avrupa’nın en büyük iklimlendirme şirketlerinden Carel Industries, Türkiye’ye geldi. İtalyan dev, Türk firması CFM Soğutma’nın yüzde 51’ini satın alıyor. Uzlaşma tamamlandığında İtalyan dev, Türkiye’de uzun süredir distribütörü olan CFM’nin esas hissedarı alacak.

İzmir’de 6 bin 500 metrekarelik alanda etkinlik gösteren CFM Soğutma, geçen yılı 14 milyon euroluk ciro ile kapattı. Şirketin satmak değeri de 23.1 milyon Euro üzerinden yapıldı.

Satın alma, Carel'in sadece kayda değer Türkiye pazarında ilk elden bir varlık oluşturmasının yanı sıra Ortadoğu pazarına yönelik de faaliyetlerde artış anlamına geliyor. Satışın Temmuz 2021’de tamamlanması planlanıyor.

24 şirketi, 9 fabrikası var

Carel Group CEO'su Francesco Nalini, “Uzun senelerdir başarılı bir şekilde aralıksız ortaklığımızın bu güçlenmesinden fazla memnunuz. Bugün imzalanan uzlaşma, şirketin kalkınma stratejisinde önemli bir adımı temsil ediyor” dedi.

1973'te kurulan CAREL, 2020'de 331,6 milyon euroluk ciro yaptı. Amerika, Asya Pasifik, Afrika ve Avrupa'da etkinlikler belirten firmanın 24 şirketi ve 9 imal tesisi var. İtalyan devi, 6 bin 200 faal ürün ve yıllık 7 milyon adetten fazla üretim ile 4.000'den fazla müşteriye hizmet veriyor.

Kerim Ülker/Dünya

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bir-Turk-sirketi-daha-yabancilara-satildi/250091