Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma açıldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakıında "Görevi kötüye kullanma ve "Nefret ve ayrımcılık" suçlarından soruşturma açıldı. 

NE OLMUŞTU 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu'da yaşamış yabancı uyruklu şahısların su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacaklarını açıkladı. 

Özcan, yardımı kesmelerine karşın yabancı uyrukluların Bolu'dan gitmediğini ifade ederek, "Dost, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. 'İş yeri ruhsatı vermiyorum' diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine ilk olarak almak üzere bir takım ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu yurttaş benzer fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız” dedi.

Yabancı uyruklu şahısların gitmelerini istediklerini söyleyen Özcan, şöyle devam etti:

"Bunu niye yapıyoruz? Gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik uzadı. Benim elimde yetki yok ki zor kullanarak, zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara sınırlar açıldığında biz otobüsleri bedava yapıp insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Gönderelim gitsin."

'BİRİLERİ BANA 'FAŞİST' DİYECEK, HİÇ UMURUMDA DEĞİL'

Zammın bütün tanıdık olmayan uyruklu kişileri kapsayacağını ifade eden Özcan, haftaya gerçekleştirilecek olan belediye meclisi toplantısında bu kararı alacaklarını belirterek, "Tüm tanıdık olmayan uyruklu kişilere bu zammı yapacağız. Gitsinler dava açsınlar. Ben hukukçuyum. Aldığım kararın gerekçesini de sebebini de söylüyorum. Kimseden bir şey saklamıyorum. Biliyorum fakat bu açıklamamdan daha sonra müfettişler gelecek. Biliyorum ama bu açıklamamdan sonra birileri hakkımda kabahat duyurusunda bulunacak. Gene çıkıp birileri insan haklarından bahsedecek, bana 'faşist' diyecek. Hiç umurumda yok" diye konuştu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/-Birileri-bana-fasist-diyecek-hic-umrumda-degil-diyen-Tanju-Ozcan-hakkinda-sorusturma/253399