Bittrex Global, CertiK, Fifth Era, Hard Yaka, Ledger, Trovio ve Uphold gibi dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin bir araya geldiği Universal Protocol Alliance, bünyesinde yapacağı NFT meslek birliği platformu için Bitci Teknoloji’ye üyelik davetinde bulundu.

Son dönemde blockchain dünyasında hayata geçirdiği reformcu uygulamalar ve imza attığı milletlerarası meslek birlikleriyle adından söz ettiren Bitci Teknoloji, dünyanın önde gelen blockchain platformlarından Universal Protocol Alliance’da Türkiye’yi temsilcilik etmeye hazırlanıyor.

Üyeleri aralarında Bittrex Global, CertiK, Fifth Era, Hard Yaka, Ledger, Trovio ve Uphold gibi dünyaca meşhur teknoloji şirketlerinin yer aldığı Universal Protocol Alliance, son dönemin en çok konuşulan teknolojilerinden NFT alanında karşılıklı bir meslek birliği platformunu hayata geçirmeye hazırlanırken, bu proje dahilinde Bitci Teknoloji’ye de üyelik davetini iletti. Üyelik sürecinin sonlanmasıyla birlikte, Bitci Teknoloji, laf konusu platformda Türkiye’den yer alan birincil ve tek blockchain şirketi olacak.

‘SIFIR BITCOIN’İN GELİŞTİRİCİSİ

Bilhassa Fintech ve blockchain alanlarında Silikon Vadisi’nin en önemli girişimcileri aralarında gösterilen Matthew C. Le Merle’in Başkanlığını üstlendiği Universal Protocol Alliance, blockchain’in geleceğin en kayda değer sistemi olduğuna inanan şirketleri bir araya getiriyor. Yeni tür finans alanında bir çığır açarak, dünyanın en önemli ‘tokenizasyon’ platformu olma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Universal Protocol Alliance, geçtiğimiz dönemde hayata geçirdiği dünyanın işleme açık ilk karbon token’ı olan ‘UPCO2’ ve net sıfır karbon emisyonuna sahip ‘Sıfır Bitcoin’ gibi yenilikçi projelerle adından laf ettirmişti.

BİTCİ İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI

Konuyla ilgili değerlendirmelerde yer alan Bitci Teknoloji Kurucusu Çağdaş Çağlar, böylesine manâlı bir proje içinde yer almaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade ederken, “Bitci Teknoloji olarak yola çıkarken en büyük hedefimiz ülkemizi blockchain alanında en iyi şekilde sunmak; ülkemizin kaynaklarıyla küresel bir blockchain şirketi yaratmaktı. Bugün bu doğrultuda çok önemli projeleri de tek tek hayata geçiriyoruz. Universal Protocol Alliance’ın tarafımıza yapmış olduğu daveti de Bitci Teknoloji’nin küresel yolculuğunda fazla önemli bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Bu iş birliğiyle birlikte, Bitci Teknoloji, Türkiye’yi bu platformda temsilci ilk ve tek Türk şirketi olacak. Bundan nedeniyle büyük gurur duyuyoruz. sırası gelmişken Matthew C. Le Merle ilk olarak almak üzere platformun bütün üyelerine ve yönetimine de bizi buraya bedel gördükleri için teşekkür ederiz” dedi.

ÇAĞLAR: TECRÜBELERİMİZİ AKTARACAĞIZ

Universal Protocol Alliance’ın, öbür varlıkların tokenize edilmesi konusunda çok büyük bir bilgi birikimi olduğunu ifade eden Modern Çağlar, platform bünyesinde derhal de bir NFT alıştırma grubu oluşturulacağını sözlerine ekledi.

Bitci Teknoloji olarak, taraftar token projeleri öncelikle olmak üzere, enerji, gayrimenkul, miktar zinciri gibi farklı alanlarda tokenizasyon ile ilgili tecrübelerini aktarmaktan büyük mutluluk duyacaklarını bildiren Modern Çağlar, “Umuyoruz ama buradan doğacak yeni meslek fikirleriyle, blockchain’in dünyadaki başvuru formu alanlarının genişlemesine katkı sunarken, Türk mühendislerinin, Türk yazılımcılarının başarılarını da bir kez daha dünyada görüş fırsatı bulacağız” biçiminde konuştu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Blockchain-in-devler-liginde-Turkiye-yi-Bitci-temsil-edecek/249938