ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, Türkiye'de yapılan bir takım anket çalışmalarını analiz ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğin "bütün zamanların en düşük seviyesine" indiğini yazdı.

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili ayrıntılı bir çözümleme hazırladı.

Türkiye’de son dönemde yapılan anket çalışmalarını mercek altına bölge Bloomberg, “Idareli kriz büyürken, Erdoğan’ın anket oranları bütün zamanların en düşük seviyesinde” başlığını kullandı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li CEO'ların sorularını cevaplayacak

Bloomberg, Türkiye’de son dönemde yapılan anketlerle birlikte ayrıntılı bir tahlil yayınladı.

Bloomberg, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’sine takviye geçen ay, tüm zamanların minimum seviyesine indi, ankete katılanlar bunda hükümetin ekonomiyi yönetmedeki sorunları neden olduğunu söyledi” ifadesine yer verdi.

MUHALEFET DE BAŞARILI OLAMADI

Erdoğan’ın destekçilerinden büyük bir kesimin AKP’yi terk ettiğini yazan Bloomberg, buna karşılık muhalefet partilerinin de büyük ihtimalle Türkiye’nin geleceğine karar verecek seçmen için bir yuva olmadığını dile getirdi.

Bloomberg, “Erdoğan, bireysel olarak da anketlerde geriye doğru düştü. Ankete katılanlara kadar Erdoğan ile cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki potansiyel rakipleri arasındaki popülarite aralığı açılıyor” ifadesini kullandı.

SEBEPLERİ İŞSİZLİK VE ENFLASYON

Bloomberg, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye BaşkanI Mansur Yavaş’ın Erdoğan’ın 10 puandan pozitif önünde olduğunu aktarırken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de Erdoğan’ın önünde olduğu belirtildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise Erdoğan’ın ardındaki kaldığını yazar Bloomberg, “Kılıçdaroğlu ve Akşener’in müşterek bir namzet üstünde anlaşması bekleniyor” yorumunu yaptı.

Bloomberg, “Anket şirketlerine göre büyüyen enflasyon, yüksek işsizlik ve corona virüsü kısıtlamaları, AKP’nin seçmen tabanından kaybettirdi” ifadesine yer verdi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bloomberg-den-zamanlamasi-manidar-analiz/250865