Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Bloomberg HT'ye Fatih Altaylı'nın aylar önce yayımlanan programda yaptığı TFF değerlendirmesi nedeniyle canice verdiğini duyurdu.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yazısı sebebiyle hedef gösterilen Fatih Altaylı'nın daha önce Habertürk'te gerçekleştirdiği Türkiye Futbol Federasyonu değerlendirmesi sebebiyle kanala ceza verdiğini duyurdu.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan RTÜK üyesi Okan Konuralp, "Altaylı’nın aylar önceki TFF değerlendirmeleri nedeniyle Bloomberg HT’ye ceza verdi. RTÜK, Cumhurbaşkanı’nın bayram konuşmasıyla ilgili olarak Habertürk’e veremediği cezayı ise TELE1’den esirgemedi." ifadelerini kullandı. 

RTÜK üyesi Okan Konuralp'in sosyal medyadan yaptığı paylaşımı şöyle:

RTÜK, F.Altaylı’nın Cumhurbaşkanı’nın bayram konuşmasına ilişkin değerlendirmelerini internet sitesinde yayınlaması sebebiyle canice veremediği Habertürk’ü pas geçmedi.

Altaylı’nın aylar önceki TFF değerlendirmeleri sebebiyle Bloomberg HT’ye ceza verdi.

RTÜK, Cumhurbaşkanı’nın bayram konuşmasıyla ilgili olarak Habertürk’e veremediği cezayı ise TELE1’den esirgemedi.

Ancak yaşananlar insani olduğu kadar, bu insani durumla ilgili değerlendirmeler de hafıza ve ifade özgürlüğünün güvencesi altındadır. Kararlar oy çokluğuyla alındı.

Milligazete

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/BloombergHT-ye-Fatih-Altayli-cezasi/253416