Ekranlarda beğeniyle izlenen ve Kanıt dizisinin yaratıcısı Prof. Dr. Sevil Atasay Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu'na ikinci kez seçildi. Aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Sevil Atasoy, geçtiğimiz günlerde NewYork'ta yapılan seçimlerde Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu 16 adayı da geride bıraktı. 

2017-2022 yılları arasında görev yapmak üzere kurula seçilen Prof. Dr. Sevil Atasoy daha önceki dönemde de bu kurulda yer almıştı. Aynı zamanda BM'ye bağlı bu kurumun ambargo yetkisi de bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı tarafından aday gösterilen Prof. Dr. Atasoy 16 adayın tamamını geride bırakarak en yüksek oy ile kurulda yer almaya hak kazandı. 

Kurul için yapılan seçimlerde 54 ülkenin oy kullandığını ve 54 oyun 40'ını alarak kurulda yer aldığını öğrendiğimiz Prof. Dr. Atasoy aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi Şiddet ve Suçla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi(ŞİDAM) Müdürü. 

Prof. Dr. Sevil Atasoy 2005-2010 yılları arasında da üye olduğu kurumun başkanlığı üstlenmiş ilk Türk vatandaşı ve kurulun yüz yıldan fazla olan geçmişinde ikinci kez kadın başkan olarak görev yapmıştı.