Bodrum’daki ücretler cep yakmaya devam ediyor. Lüks restoranlarda tek kişinin ödediği hesap bin liraya ulaştı.

Eğer girdiğiniz plajda güneşlenmek için bir locanız olsun istiyorsanız 5 bin lirayı gözden çıkarmalısınız. Son olarak da kiralık helikopter fiyatları dudak uçuklattı. Göcek’teki teknesine gitmek isteyen bir arkadaşım, gidiş dönüş 15 bin Euro vergi istediklerini ve rezervasyonların tamamen batmış olduğunu söyledi. Günaydın köşe yazarı Mert Vidinli, bugünkü köşesinde Bodrum’daki lüks tüketimi kaleme aldı.

İşte o yazı…

Geçtiğimiz günlerde bir çift arkadaşım buradan Göcek'e, Marmaris bölgesindeki teknelerine gitmek istedi. Karayolu yerine kısa sürede helikopterle gezmek isteyen çift, yerinde bir helikopter bulamadı çünkü hepsi rezervasyonlu, tıka basa batmış. Fiyatlar da uçmuş gitmiş; gidiş dönüş 15 bin Euro. Ama helikopter değil. "Bu fiyatı veren var mı?" derken öğrendim ancak fiilen varmış sevgili okurum. Hangisi hakiki yaşam yahut her şey paralel evrende mi gerçekleşiyor?

BODRUM SUSHİ CENNETİ

Asya mutfağı Bodrum'u yaklaşık olarak ele geçirmiş gittiğim her mekanın menüsünde mutlaka sushi var. Wu, Novikov, Hakkasan, Ioki, Zuma bunların aralarında en lezzetlileri. Fakat menüye sushi koymuş elde etmek için koyan lokanta da fazla. Lahmacun, pide önderliğindeki menülerin yerini sushi'nin alması da manidar bir durum. Ben soya sosuna, pirince böylece doydum ki sorarım mekanlara nerede tencere yemekleri, nerede sarmalar?

AĞZINA DEĞIN DOYMUŞ

Sosyal medyada haklı serzenişi ile Melda Kamhi Kosif dikkatimi çekti. 30 yıldır Bodrum'a geldiğini bundan önceki yazlarda Yalılavak-Türkbükü arasını bir saatten artı bir sürede gittiğini, kendi çocukluk zamanında bir başına tabi koydaki oteline yürüye yürüye gidebildiğini ama şimdilerde benzer güven ortamının olmadığını söylemiş. Bir lahza için ben de o yıllarımı hatırladım yaz akşamlarında hepimiz ufak çocukken gece geç saatlere dek sokakta kalsak bile korkmaz endişelenmezdik.

Acilen buralar pek nefret salıyor ki çocukları site dışına dahil etmemek imkansız. Tüm anne babalar bundan şikayetçi. Halen inşaatlar, tadilatlar devam ediyor. Gece geç saatlerde 30 yaşındaki adam olan ben bile Yalıkavak'ın karanlık sokaklarında korkuyorum. Gerek su kaynakları, lüzum olmayan daha aşağı yapının yarattığı sorunlar, evimin bulunduğu koydaki denizin pisliği az daha mandalina kokulu Bodrum gitmiş dev bir kent inşa edilmiş durumda. Teknolojinin zayıflığını katmıyorum.

Ne telefon çekiyor, ne de internet hızı hoşnutluk ediyor. Umarım bu şart bu yaza özgüdür ve her şey toparlanır. bundan başka harcamalar var natürel lüks restoranda en düşük bin lira tüketmek zorundayız. Her mekanda birey başı asgari cepten çıkan bu. Elbet uygun hesaplı işletmeler de vardır fakat popüler kültürün kıyısında dolanmanın bedeli bu. diğer taraftan kabana almak istiyorsan, 'Bir locam olsun' diyorsan minimum 5 bin lirayı gözden çıkarmalısınız. Ben bu bayramı evimin sınırlarında klimanın aşağı geçiririm yoksa tatilimin bir fazla yaza oranla maliyeti artı olacak.

Sabahtan

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bodrum-da-luks-zirve-yapti-Helikoptere-binmek-15-Bin-Euro-ama-helikopter-yok/253103