Türkiye'nin cennet köşelerinden biri daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek imzasıyla yapılaşmaya açıldı. Bodrum Yalıkavak'ta en güzel manzaralarından birine etken 25 dönümlük araziye ticaret ve konut alanı yapılabilecek.

Türkiye’nin birbirinden kıymetli arazileri, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek imzasıyla özelleştirilerek imara açılıyor.

Son olarak Bodrum’da muhteşem manzaraya baskın bir arazi daha ranta açıldı. Mülkiyeti Define namına belirtilmiş olan Yalıkavak’taki 25 dönümlük araziyle ilgili ilk gelişme Şubat ayında yaşandı ve gelişmeler jet hızıyla yaşandı.

Arazi, 3 Şubat tarihli Cumhurbaşkanı Kararı’yla özelleştirme kapsamına alındı. Erdoğan’ın imzaladığı kararda şu ifadeye yer verildi:

“Satış, kiralama, kazanç ortaklığı modeli ve işin gereğine yerinde sair hukuki tasarruflar mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri veya birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine…“

Bugün Devlete Ait Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı.

İTİRAZLAR CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN REDDEDİLDİ

İmar planında değişim yapıldı. “Ticaret-Konut Alanı (E:0.30 Y en fazla 2 kat)”, “Genel Otopark Alanı”, “Park” ve Yol” dilekçe kararları getirilmesine yönelik 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Başvuru İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Yeni düzenlemeye yapılan itirazlar 21 Haziran’da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddedildi ve ilgili Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

“MEVCUT PLANLARI MAHKEME İPTAL ETTİ”

Kararda keza şu ifadelere yer verildi:

“Alana ilişkin mevcut imar planları mahkeme emri ile iptal edildiğinden, altlık imar planı paftaları yerine halihazır haritalar kullanılması gerektiğinden bu kapsamda Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca dilekçe kararlarında her hangi bir değişim yapılmadan halihazır harita üstüne hazırlanan ekli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Kullanım İmar Planın onaylanmasına karar verilmiştir”

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bodrum-un-cennet-kosesi-kimin-olacak/252101