Bolu merkeze bağlı Bahçeköyü ’nde oturan Oğuzhan Özdoğan, Pazar günü öğle saatlerinde evinden ufaladıktan sonra bir daha geri dönmedi. Çocuklarından haber alamayan aile, vaziyeti jandarmaya ve AFAD takımlarına bildirdi. Jandarma ve AFAD takımları 2 gün süresince bölgede drone yardımlı arama çalışması reelleştirdi. Aramalar neticeyi dün akşam saatlerinde Özdoğan ’ın köydeki nehirde cansız vücudu bulundu. Jandarma takımları, Özdoğan ’ın silahla vurulup ırmağa atılmış olduğunu tanımladı. Vefatı ile alakalı çalışma başlatan jandarma, Özdoğan'ın hadise günü en son yakın dostu olan A.G. ve S.Ö. ile beraber olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan A.G. ve S.Ö, sorguları sırasında cinayeti itiraf etti. 2 kuşkulu operasyonlarının ardından bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

SİLAHLA ŞAKA VEFATLA BİTTİ

Kuşkuluların jandarmadaki sorgusunda vakanın nasıl asıllaştığı ortaya çıktı. İddiaya göre Oğuzhan Özdoğan, dostları A.G. ve S.Ö. ile beraber ava çıkmak için tasarı yaptı. Oğuzhan Özdoğan dedesine ait silahı yanına alırken, S.Ö. de ailesine ait av tüfeğini konuttan aldı. A.G. ise yanına silah almadan dostlarına eşlik etti. 3 genç, daha sonra ormanlık alanda bir vakit kuş, ördek gibi hayvanları avlamak emeliyle gezdi. Ormanlık alanda avlanacak hayvana tesadüfmeyen gençler daha sonra nehir kenarında birbiriyle şakalaşmaya başladı. A.G., S.Ö. ’nün konuttan getirdiği tüfeği şaka emeliyle Oğuzhan Özdoğan ’a doğrulttu. Bu sırada tüfek ateş aldı. Tüfekten çıkan absürtlerin isabet ettiği Oğuzhan Özdoğan, kanlar içinde yerde kaldı. A.G. ve S.Ö., dostlarının can verdiğini görünce nehir kenarındaki çalıların içine vazgeçip üzerini balçıkla kapatarak hadise yerinde kaçtı.

1 HAPSETME, 1 ADLİ HAKİMİYET

Adliyede nöbetçi duruşma karşısına çıkan kuşkululardan A.G. hapsedilirken, S.Ö. de adli hakimiyet koşuluyla özgür vazgeçildi. Öte yandan öldürülen Oğuzhan Özdoğan da köy camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy kabirliğinde toprağa verildi. DHA