Hadise, dün saat 19.30 sıralarında Beşkavaklar Semti İskender Sokak'ta alana geldi. İddiaya göre, Irak tebaalı Haydar Fadıl Haşim, bir vakittir ayrı yaşadığı 4 çocuğunun annesi eşi Saja Jamel Mansur'un evine gitti. Daha evvel Irak'ta polis memuriyeti yaptığı bilinen Haydar Fadıl Haşim ile eşi arasında müzakere çıktı. Müzakerenin gelişmesiyle Haydar Fadıl Haşim, eşini göğsünden 3 kere bıçaklayıp boğazını kesti.

Haydar Fadıl Haşim, daha sonra Bahçelievler Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu. Cinayetin reelleştiği giriş katındaki konuta Cinayet Ofis ve Hadise Yeri Tahlil Şube Müdürlüğü takımları geldi. Takımlar konutta analizlerde bulundu.

UZAKLAŞTIRMA KARARI VARMIŞ

4 çocuk annesi Saja Jamel Mansur'un 1 hafta evvel eşinin kendisini vefatla tehdit ettiğini söyleyip uzaklaştırma kararı aldırdığı bilindi.

CİNAYETİ ÇOCUKLARININ YANINDA İŞLEMİŞ

Ayrıca cinayet sırasında yaşları 2 ile 10 arasında değişen 4 çocuğun Irak yurttaşı bir yakınlarının yanında oldukları bilindi. Hadiseyle alakalı soruşturma başlatılırken, kadının cesedi Cumhuriyet Savcısı'nın tahlillerinin ardından İzzet Baysal Devlet Sağlık Kurumu Köroğlu Birimi morguna kaldırıldı.

DHA / İHA