BOLU'da, kentin içinden geçen Büyüksu Deresi'nin 1 kilometrelik kısmının gölet haline getirilip deniz kumuyla yapay plaj oluşturulması projesinin ilk etabı tamamlandı.

Bolu Belediyesi, doğal güzellikleri, ormanları ve gölleriyle ünlü kentte yaşayanların deniz özlemini gidermek için çalışma başlattı. Kentin içinden geçen Büyüksu Deresi'nin 1 kilometrelik bölümünün insanların yüzebilceği plaja dönüştürecek projenin ilk etabı bitti. Derenin çevresi iş makineleriyle geniştilirken dere yatağına otomatik şişirme seti kuruldu. Suyun derinliği 2 metre 50 santime çıkarıldı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ilk etap çalışmalarının tamamlandığı bölgede incelemelerde bulundu. Başkan Yılmaz, projeyi yürüten Avusturyalı mühendislerden konuyla ilgili bilgiler aldı. Başkan Yılmaz, belediye olarak dereyi önce temizlediklerini ve yüzülecek hale getirdiklerini söyledi. Bolu'nun spor ve turizm şehri olması için çalıştıklarını belirten Başkan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Projenin ilk etabı bitti. Otomatik şişirme setiyle suyun derinliğini 2 metre 50 santime kadar çıkardık. İstediğimiz zaman suyun derinliğini değiştirebiliyoruz. Şu anda deneme sürecindeyiz. Bundan sonra deniz kumuyla yapay plaj oluşturma işlemi yapılacak. Proje tamamlandığında insanlar burada yüzebilecek, kano, kürek gibi su
sporları yapılabilecek. Burası bir yaşam merkezi haline gelecek."

Bölgede istimlak ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü ifade eden Başkan Yılmaz, "Bolu tarafındaki alanın Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yaptığımız takas neticesinde Bolu Belediyesi mülkiyetine geçmesinde sona yaklaşıldı. Sadece güney tarafında vatandaşa ait arazide kamulaştırma çalışmaları var. Birçok yeri vatandaşlarla herhangi bir hukuki sorun yaşamadan satın almamız sürüyor. Sıkıntı olan yerleri ise kamulaştırma ile alma konusunda çalışma yapacağız. Gelecek sene projeyi tamamlayacağımızı tahmin ediyorum. Projenin ortalama 50-60 milyon liralık bir proje olduğunu ifade edebilirim" dedi.