Geçen yıl bugün Çağlayan Adliyesi'nde DHKPC üyeleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Kiraz için Adalet Sarayı'nda anma töreni yapıldı. 

Törene İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile hakimler, savcılar ve adliye personelleri de katıldı.

Anma töreni İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Başsavcı Hadi Salihoğlu konuşması ile başladı. Anma serenomisinden sonra Savcı Mehmet Kiraz'ın odasına çelenk bırakıldı.

Bekir Bozdağ'dan Savcı Mehmet Kiraz'a mesaj

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şehit savcı Mehmet Kiraz'ın vefat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bozdağ;

"Geçen yıl bugün menfur bir terör saldırısı sonucunda kaybettiğimiz merhum şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz'a, bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yargı görevi yapanlara başsağlığı ve sabır diliyorum.

Merhum Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunlar adalete sıkılmıştır, hukuka sıkılmıştır, Türk yargısına sıkılmıştır, yargı görevini yapanlara sıkılmıştır, milletimizi ve demokratik hukuk devletimizin ayrılmaz bir parçası olan yargımızı hedef almıştır. Adları, hedefleri ve eylemleri ne olursa olsun bütün terör örgütleri lanetlidir ve lanetlenmelidir. Merhum şehit savcımıza yönelik bu eylemi gerçekleştiren teröristleri, gerçekleştirme kararı ve emrini veren terör örgütlerini ve bütün terör örgütlerini şiddetle lanetliyorum."