Bükülebilir Penil Protez Ve Ameliyatı

Sertleşme sorunu yaşayan kişilerde cinsel ilişki öncesi ve sonrasında yeterli sertleşmeye ulaşamama ya da sürdürememe gibi durumuna erektil disfonksiyon denilmektedir. Erektil disfonksiyon sahibi olan erkekler kalıcı tedavi yöntemi olan penil protezi tercih etmektedirler. Pek çok farklı türe sahip olan protezler en basit türü olarak bükülebilir penil protez olarak görülmektedir.

 Peniste bulunan corpus cavernosum kanallarına kan dolmamakta ve sertleşme yaşanmamaktadır. Bu kanallara iki tane silikon çubuk yerleştirilerek kan dolumu normale döner ve sertleşme meydana gelmektedir. Bu çözümde kişide oldukça rahat uygulanabilmektedir. Bireyin anatomik yapısına göre değişik boy ve çapta protez türleri seçilerek protezin bükülebilir özelliği sayesinde ilişkide sertleşmeye yardım etmektedir.

 Protez 135 derecelik bir bükülme açısına sahiptir. Bu açı penisin çamaşırın içerisine yerleştirilmesine ve saklanmasına oldukça kolaylık sağlamaktadır. Kişi ne zaman kullanmak isterse eli ile dik duruma getirerek yeterli duruma getirebilir. Bu durum oldukça pratik ve kolaydır.

 Tek Parçalı Penil Protez Kimlere Uygundur?

 Erkeklerde birçok sağlık problemleri sebebiyle sertleşme sorunları oluşabilmektedir. Sertleşme problemi yaşan tüm kişiler tek parçalı penil protez kullanabilirler. Erektil disfonksiyona sebep olabilecek bazı durumlar şöyledir:

-Penisin dokusunda sert plakların meydana gelmesi sonucu şekil bozukluğuna sebep olan hastalık (Peyronie Hastalığı)

-Cinsel uyaran olmadan dört saatten fazla süren sertleşme durumu (Priapizm)

-Orta boy damarların ve büyük boy damarların esnek yapısını kaybederek sertleşme durumu(Arteriyoskleroz)

-Diyabet

-Multiple skleroz

-Prostatektomi

-Omurilik hastalıkları

-Kalça kemiği(Pelvis) kırığı

Sertleşme problemi tedavilerinde ilaç tedavisi, penil enjeksiyon ve vakum cihazları gibi ameliyatsız yöntemler hastada bazen yarar sağlamamaktadır. Bu gibi durumlarda kalıcı bir yöntem olarak mutluluk çubuğu tercih edilmektedir. Bükülebilir penil protez ya da şişirilebilir gibi değişik çeşitlerin olması nedeniyle kişiler en uygun protez seçimi yapabilmektedirler.

 Ameliyatsız yöntemler fayda sağlamadığı zamanlarda protezler oldukça yüksek memnuniyet göstermektedirler. Tek parçalı protezler bükülebilir yapıları sayesinde ameliyatta küçük bir kesi ile kolaylıkla penisin içerisine yerleştirilebilmektedir. Bu işlem ameliyat süresini oldukça kısaltmakta ve ameliyat sürecinde meydana gelebilecek enfeksiyon riskini de en aza indirgemektedir.

 Bükülebilir Penil Protez Çeşitleri

 Bükülebilir yapısı olan ve kişilerde devamlı sertlik hâli oluşmasına neden olan protezler değişik çeşitlere de sahiptir. Üretiminin ilk zamanından bugüne kadar birçok teknolojik değişim yaşayarak yeni özelliklere sahip hâle gelmiştir. Protezler hidrofilik dış kaplamaya sahiptir. Bu kaplama sayesinde ameliyat sürecinde kolaylıkla yerleştirilebilir. Hidrofilik yapı antibiyotik emme özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde de enfeksiyonlara karşı bir kalkan görevi yapmaktadır. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.