Bucak'ta bulantı, kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye müracaat etenlerin rakamı arkasıydı. Daha evvel 300 olan rakamın son müracaatlarla beraber 600'ü bulduğu belirtildi. Bucak Devlet Hastanesi'nde gelen hastalar sebebiyle yoğunluk yaşanırken, hastane yönetimi hekim, hemşire ve ambulans başta olmak üzere tüm ünitelerde nöbetçi personel rakamını artırdı. Hastaneye ambulansla hasta sevk edildiği kaydolundu.

İLÇENİN İÇME SUYU İHTİYAT EMELLİ KESİLDİ

Hafta sonu Bucak Devlet Hastanesi'ne çoğunluğu mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle 300'e yakın şahıs müracaat etti. Hastaneye gelenlerin tamamı ayakta yapılan rehabilitasyondan sonra taburcu edildi. İçme suyundan kaynaklı bir rahatsızlık ya da salgın olabileceği olasılığı üzerine, Bucak Belediyesi ve İlçe Sıhhat Müdürlüğü takımlarınca, ilçenin muhtelif semtlerindeki konutlardan alınan içme suyu numuneleri araştırılmak üzere Burdur Sıhhat Müdürlüğü'ne gönderildi. İlçedeki tüm içme suyu ambarları ve ağlardaki suların tahliye edilerek şok klorlama çalışması yapılması kararlaştırıldı. İhtiyat emelli içme suyu ağları ve su ambarları boşaltılacağı için kısa vakitliğine içme sularında kesinti yaşanacağı kaydolundu.

bucak

'48 SAAT SONRA EMİN OLACAK'

Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Yalçın Sezgin, mevzuyla alakalı yaptığı söylemede şunları söyledi:

"Şu anda rahatsızlanmaların sudan kaynaklandığına ait bilgi yok. İhtiyat emelli ilçenin sularını kestik, şok klorlama yapıyoruz. Muhtelif semtlerden numuneler alındı. 48 saat sonra emin olacak. Takribî 45 bin insanın yaşadığı bir kentte 300 şahsın hastaneye başvurusunu hemen suya bağlamamız olası değil. Hastaneye bulantı, kusma ve ishalden gelen hastalarımızdan uyuyan yok, ayakta serum uygulamasından sonra taburcu ediliyor. Biz hızla sular için ihtiyat aldık. Bunun sebebini öğrenmediğimiz için laboratuvar neticelerine göre konuşacağız. Su kesintisi ve klorlama ihtiyat emelli. Ayrıca son günlerde fazla yağışlardan dolayı yüzeydeki suların taban suları ile birleşmesinden dolayı bir tesir midir, değil midir, laboratuvar neticelerine göre söyleme yapabiliriz. Bizim yaptığımız çalışma yurttaşlarımızın hastaneye gelen şikayetlerinden dolayı, ihtimal de sulardan olabileceği için ihtiyat emelli ambarlarımızı ve sulama ağlarımızı boşaltıp, şok klorlama yapabilmek için su kesintisi uyguluyoruz."

Yalçın Sezgin, rahatsızlığın içme suyundan kaynaklanma olasılığına karşı da ihtiyat emeliyle mekteplerde su kesintisi uygulandığını kaydoldu.

VALİLİKTEN SÖYLEME

Burdur Valiliği, Bucak ilçesinde 300 şahsın bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastaneye müracaat etmesiyle alakalı söyleme yaptı. Yazılı söylemede, "Bucak ilçe merkezinde, yoğunluğu bugün olmak üzere 3 Şubat 2019 Pazar gününden itibaren bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle sıhhat kuruluşlarımıza yurttaşlarımız tarafından müracaat yapıldığı bilgisi alınmıştır. Şu an haysiyetiyle 6'sı çocuk olmak üzere 12 yurttaşımız Bucak Devlet Hastanesi'nde gözlem emelli olarak rehabilitasyon altında bulunmaktadır. Öbür yurttaşlarımız ayakta yapılan rehabilitasyonlarının ardından taburcu edilmiş olup, hiçbir yurttaşımızın hayati riski bulunmamaktadır" denildi.

Rahatsızlığa neden olan faktörün tespit edilmesi emeliyle çalışmaların sürdürüldüğü belirtilen söylemede, şu ifadeler yer aldı:

"Şehir ve İlçe Sıhhat Müdürlüğü takımları tarafından içme suyu ambarları ve yerleşimlerden numuneler alınarak zorunlu tahliller yapılmak üzere laboratuvara sevk edilmiştir. Ayrıca Şehir Sıhhat Müdürlüğü tarafından mikrobiyoloji ve alan uzmanlarının yer aldığı takım oluşturulmuş, mahallinde çalışmalara başlanmıştır. Bucak Belediyesi'nce ambarlarda ihtiyat emelli ilave klorlama yapılmış olup, içilebilir su saat 20.00'den itibaren ağa verilecektir. Mevzunun sebebine ait çalışmalar titizlikle incelenmekte olup, tahlil neticelerine göre detaylı söyleme ayrıca yapılacaktır."

MÜRACAAT RAKAMI 600'Ü BULDU

Bucak'ta bulantı, kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye müracaat etenlerin rakamı arkasıydı. Daha evvel 300 olan rakamın son müracaatlarla beraber 600'ü bulduğu belirtildi. Bucak Devlet Hastanesi'nde gelen hastalar sebebiyle yoğunluk yaşanırken, hastane yönetimi hekim, hemşire ve ambulans başta olmak üzere tüm ünitelerde nöbetçi personel rakamını artırdı. Hastaneye ambulansla hasta sevk edildiği kaydolundu.

İLÇEDE NÖBETÇİ Türkiye Elektrik Kurumu ECZANEDE İLAÇ SIKINTISI YAŞANDI

İlçede bu akşam türkiye elektrik kurumu olan nöbetçi eczaneye müracaat eten hasta yoğunluğunun çoğalması sebebiyle ilaç stoku kısa müddette tükendi. Bulantı, kusma ve ishal rahatsızlıklarının rehabilitasyonuna müteveccih ilaç temini için ilçedeki öbür eczanelerden yardım istendi. İlaç temini sıkısının sürdüğü belirtildi.