BURSA’da şehir giriş ve çıkışlarında olası terör eylemlerini engellemek için kurulan arama noktasından kaçan bir araç bomba yüklü olduğu ihbarı üzerine polisi harekete geçirdi. Yol üzerinde önlem alan polis ekiplerinin de dur ihtarına uymayan araç yaklaşık 15 kilometre süren takipten sonra polisler tarafından yol araç trafiğine kapatılarak durduruldu.  

Merkez Osmangazi İlçesi Santral Garaj Kavşağı’nda uygulama yapan polis ekiplerinin kontrol noktasına girmeden hız yaparak kaçan içinde 6 kişinin bulunduğu 54 DP 555 plakalı otomobil ara sokaklara girerek izini kaybettirmek istedi. Vatandaşların aracın bomba yüklü olduğu yönündeki ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Sokak aralarında ve ana caddelerde önlem alan polis ekipleri Ankara yolu üzerinde otomobili durdurmak istediler. Dur ihtarına uymayan araç hızla İnegöl yönüne seyir halinde iken Gürsu Kavşağı’nda polis aracını yol üzerine park eden ekipler trafiği yavaşlatarak aracı sıkıştırdı. 

Çevredekiler kavşak üzerinde ve yol kenarlarında uzun kuyruklar oluşturarak polislerin çalışmalarını izledi. Polis ekipleri araca yaklaştığı sırada otomobilde bulunan bir kişi kapıyı açarak köprüden atladı, kaçmaya başladı. Kovalamaca ardından kaçan R.Ç. yakalandı. Araçta bulunan 6 kişi polis merkezine götürülürken otomobilin bagajında bulunan çantalar incelenirken patlayıcı maddeye rastlanmadı.  
İnegöl İlçesi’nde oturdukları belirlenen ve çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan 6 kişiden R.Ç.’nin cezaevinden bir süre önce izinli olarak çıktığı ve dönmediği için aranması nedeniyle kaçmak istediği ortaya çıktı.