Hadise, 2017 senesinin Eylül ayında, Mudanya ilçesi Güzelyalı Semti, Atatürk Caddesi'nde alana geldi. Kar maskeli İbrahim Çapur, unlu mamuller imali yapan Mehmet Öztürk'e, dükkanında silahla iki el ateş ettikten sonra kaçtı. Ağır yaralanan Öztürk, kaldırıldığı sağlık kurumunda hayatını yitirdi. İbrahim Çapur ile hadisenin azmettiricisi olduğu iddiasıyla Harun Saçan, nezaretine alınıp, hapsedildi. Cinayet kuşkulularına destek ettiği iddia edilen Serkan Sevim'in 35 de başka bir kabahatten cezaevinde olduğu tanımlandı.

Kuşkulular hakkında Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, dava açıldı. Davanın dünkü mahkemesine katil zanlısı İbrahim Çapur, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEBGİS ile katıldı. Değişik maznunlar Harun Saçan ile başka kabahatten tutuklu bulunan Serkan Sevim ve avukatları ile öldürülen Mehmet Öztürk ’şan eşi Çilem Öztürk, duruşma salonunda hazır bulundu.

Daha evvel antika eşya satışı suratından tartıştığı Mehmet Öztürk ile aralarında husumet bulunduğu için İbrahim Çapur'u cinayete azmettirmekle yargılanan Harun Saçan, "Mehmet Öztürk ile aramızda husumet yoktur. İbrahim'in Mehmet Öztürk'ü neden vurduğunu öğrenmiyorum. Benim kendisini ihbar ettiğimi düşünerek, İbrahim bana kötüle atmaktadır. Bu sebeple tahliyemi istiyorum" sözlerini yineledi.

'SİLAHLA İÇERİYE GİRİP, İKİ EL ATEŞ ETTİM'

Maznun İbrahim Çapur ise hadise günü Harun Saçan'ın kendisine esrar içirdiğini ileri sürerek, "Esrar içerken Mehmet diye birinden bahsetti. Mehmet'in tarihi yapıt işi yaptığını, kendisine bir yanlışı olduğunu, Mehmet'i vuracağını söyledi. Bana 'Sen vur' dedi, kabul etmedim. Uyuşturucunun tesiriyle robota dönmüştüm. Hadise yerine geldiğimizde bana maskeyi suratıma geçirip eldivenleri de giymemi söyledi. Öyle yaptım ve silahla içeriye girip iki el ateş ettim" sözlerini yineledi. Serkan Sevim de vakayla alakasının bulunmadığını öne sürdü.

İddia makamı, verdiği mütaalasında maznunlardan İbrahim Çapur ile Harun Saçan hakkında ağırlaştırılmış müebbet, Serkan Sevim hakkında salıverilme arz etti. Maznun avukatları, korunma için vakit arz etmeleri üzerine mahkeme ertelendi.