Hadise geçen sene Şubat ayında alana geldi. Bursa ’da bir bankada memur olarak çalışan 33 yaşındaki M.A.; 18 yaşından ufak baldızı B.K.'ye ait üryan resimleri işyeri bilgisayarında unuttu. Bankayı sorgulamaya gelen müfettişlerin resimleri fark etmesi üzerine; hakkında "çocuğa müteveccih cinsel taciz ve çocuğun kaliteli cinsel istismarı" kabahatlerinden dava açılan M.A. hapsedilerek cezaevine sevk edildi. Takribî 1 yıldır tutuklu suçlanan maznun M.A. hakkında duruşma kurulu kararını verdi. Küçük kızın annesi kararın ardından, M.A. ile hali hazırda konutlu olan değişik kızının boşanması ve maznundan olan torununun soyadını değiştirmek için hukuk çabası vereceklerini belirtti.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde görülen mahkemenin son celsesinde maznun hakkında karar verildi. Karardan evvel son lafı sorulan M.A. iddiaları kabul etmeyerek yargılamayı yalanladı. Duruşma kurulu M.A ’nın mevzubahisi kabahati işlediğinin değişmez olduğuna kanı getirerek maznuna, çocuğa müteveccih cinsel taciz ve çocuğun kaliteli cinsel istismarı kabahatlerinden toplamda 28 sene 1 ay 15 gün mapus cezası verdi.

"BİZE PALAVRA SÖYLEDİ"

Kararın ardından konuşan mağdur kızın annesi A.K. yaşadıkları süreci anlattı. Kızının takribî 1 yıl süresince damadı tarafından tehdit edilerek taciz edildiğini takribî 1 sene de hukuk çabası verdiklerini kaydolan anne, kararın kendilerini son derece hoşnut ettiklerini söyledi. Mağdur anne A.K. evladı gibi gördüğü damatları tarafından kendilerine yaşatılan üzücü vakayı anlattı.

Damadının kendilerine işten dağılma mevzusunda palavra söylediğini belirten anne A.K., "Evladım dediğim damadım bize böyle bir acı yaşattı. Ben çocuğuna çok dikkat eden bir anneydim. Bu cins haberleri okuyunca çok üzülürdüm ama 'insan asla başıma gelmez' demesin. Her şey geliyormuş insanın başına. Kızıma tehditle çok makûs şeyler yaşatmış. Biz vakayı kızımın mektepteki öğretmenlerini bildik. Damadım bize; şefine küfür ettiği için işten parçaladığını söylemişti, meğerse kızımın resimleri çıkmış bilgisayarından. Büyük kızım hadiseden sonra boşanma davası açtı. Ç

"ŞİMDİ SIRA TORUNUMU VE KIZIMI SOYADINDAN KURTARMAK.."

ok şükür taciz dosyası bitti ve hak yerini buldu. Maznuna 28 sene 1 ay 15 gün mapus cezası verildi. Karar tam ailemizin vicdanına su serpti. Şimdi sırada kızımı ve torunumu o adamın soyadından kurtarmak kaldı. En kısa zamanda kızımın boşanmasını yetkili duruşmalardan istiyorum. Çünkü boşanma için bu davayı bekliyorlardı. Torunumun da soyadını değiştirmek istiyorum. Ayrıca kızları benim kızım gibi taciz edilen annelere de seslenmek istiyorum. Asla çocuklarınıza kızmayın. Onlar biz kızarız diye yaşadıklarını saklıyor. Benim kızım bizden çekindiği için bir sene çekti bu eziyeti. Ama bize söyleseydi, bir yıl evvel bitecekti yaşadıkları. Kızlarımızı kaybetmeyelim, kızlarımızı kazanalım. Onlara sahip çıkalım” dedi.

“HAKIN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ”

Damadının son mahkemede dahi kabahatini kabul etmediğini ve ailesinin de ‘Oğlumuza kötüle atıyorlar ’ dediğini dile getiren anne A.K., "Maznun son konuşmasında kabahatini kabul etmedi. Ailesi kesintisiz oğullarına kötüle attığımızı söyledi. Fakat hamdolsunsun hak yerini buldu. Artık kötüle diyemiyorlardır herhalde. Babası kesintisiz tasayı ki ‘Hakin kestiği parmak acımaz ’ ben de şimdi onlara o lafı anımsatmak istiyorum. Hakin kestiği parmak acımaz” ifadelerini kullandı. İHA