Vaka, 20 Ocak günü Bursa Orhangazi ilçesinde alana geldi. Nişanlısı Berat G.26 ile bir alışveriş merkezine giden Burcu A. 24 çıkışta bir kafeteryada oturdu. Bir vakit sonra kafeteryadan çıkan gruba, dışarıda kendilerini bekleyen bir grup saldırıldı. Grup, Berat G.'yi tekme tokat hırpalarken, Burcu A. ise nişanlısını saldırganların elinden kurtarmaya çalıştı. Yere düşen nişanlısının üzerine kapanan Burcu A. da bedenine tekme darbeleri aldı. Etraftakilerin araya girmesiyle kurtarılan Berat G. ve nişanlısı Burcu A. çağrılan ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vaka anı ise kafenin güvenlik kamerasına yansıdı.

SAVCILIK İKMALEN OPERASYON YAPTI

Vakayla alakalı çalışma başlatan polis ekipleri etraftaki güvenlik kameralarından tespit ettikleri Orhan S61 ile çocukları Ertan S. 38, Semih S. 43 ve torunu Burhan S. 20, Burak İ. 28 ve Hakan G.'yi 35 nezaretine aldı. Kuşkulular, emniyette susma haklarını kullanarak savcılıkta ifade vereceklerini söyledi. Savcılık ikmalen belge üzerinden operasyon yaptı ve kuşkulular, ifadesi alınmadan özgür vazgeçildi.

GÖRÜNTÜLER GÜNDEME GELİNCE TUTMA KARARI ÇIKARILDI

Dayak görüntüleri evvel sosyal medyada paylaşıldı, ardından da haber kanallarında yayınlandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuşun yönergeyi üzerine Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığınca kuşkulular hakkında tutma kararı çıkarıldı. Tutulan kuşkulular, dün akşam saatlerinde Orhangazi Adliyesine çıkarıldı. Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra Nöbetçi Sulh Ceza Egemenliğine sevk edilen kuşkululardan Ertan S., Semih S., Ertan S.'nin oğlu Burhan S., Burak İ. ve Hakan G. 'yaralama' suçuna hapsedildi. Baba Orhan S. ise adli hakimiyet koşulu getirilerek özgür vazgeçildi.

GENÇ KIZA İLİŞKİ ÖNERİSİNDE BULUNDUĞU İDDİASI

Burcu A. ve nişanlısı Berat G.'nin polis ve savcılığa verdikleri ifadelerden hadisenin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre babası can verdikten sonra Burcu A.'ya, parasal ve manevi takviyede bulunan komşuları Orhan S., genç kızı rahatsız etmeye başladı. Muhtelif taahhütlerde bulunarak, beraber olmak istedi. Burcu A.nın yalanlamasına karşın bu isteğini bırakmadı.

TELEFONLA ARAYINCA NİŞANLISI GÖRDÜ

Orhan S., genç kızı, nişanlısı Berat G.'nin Konya'dan geldiği gün telefonla aradı. Burcu A.'nın elinden telefonu alan Berat G. ile Orhan S. arasında münazara çıktı.

ARABANIN YOLUNU KESİP, HIRPALAMIŞLAR

Aynı gün Orhan S., oğulları Semih ve Ertan S. ile çiftin bulunduğu arabanın yolunu kesti. Baba ve oğulları, demir çubukla sırçalarını kırdıkları arabadaki nişanlıları darp etti. Nişanlı çift davacı oldu. Şikayetten haberdar olan S. kardeşler bu kere yanlarına dostlarını alıp Berat G.yi kafe çıkışında tutup darp etti.

Savcılığın vakayla alakalı yürüttüğü soruşturmanın sürdüğü bildirildi. DHA