Hadise, merkez Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi'nde evvelki gece alana geldi. Taksi sürücüyü Mustafa Arı ’nın kullandığı 16 T 0587 plakalı taksiye, 30 yaşlarında Suriyeli olduğu değerlendirilen bir birey alıcı olarak bindi. Arabayatağı istikametine gitmek isteyen birey, daha sonra Ulus Mahallesi'ne gitmek istediğini söyledi.

Ulus Mahallesi'nde boş bir araziye geldiklerinde taksi sürücüsüne “Buraya kadar” diyerek elindeki silahı kafasını yasladı. Arı, gaspçının eline sarılınca silah ateş aldı. Silahın kurusıkı olduğunu kavrayan Arı ile gaspçı arasında boğuşma yaşandı. Boğuşma sırasında 5 kere ateş ateş eden saldırgan kaçtı. Elinden yaralanan Mustafa Arı, kaçarak özel bir sağlık kurumuna gitti. Rehabilitasyonunun ardından polise şikayette bulunan Mustafa Arı, vakayı şöyle anlattı:

'BURAYA KADAR...'

“Boş bir araziye geldiğimizde, 'Buraya kadar' diyerek başıma silahı dayadı. Silahı yakalayan eline sarıldım, o anda patlattı. Kurusıkı olduğunu kavrayınca basmakalıp çaba ettim ve kaçmak için taşıttan indi fakat ben ona vazgeçmedim. Elime silah ile vurmaya başladı. 5 el ateş etti, elimden kurtulup, kaçtı.”

Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Ofisi takımları, yaptıkları çalışma neticeyi henüz kimliği tanımlanamayan kuşkuluyu nezaretine aldı. Polis vakayla alakalı soruşturmayı sürdürüyor. DHA