Bursa kent merkezinde Ulu Camii yakınında bir canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Saat 17.25 sularında meydana gelen saldırı sonrası bölgeye güvenlik güçleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. Olayda 1 kişinin öldüğü (canlı bomba), 13 kişinin ise yaralandığı belirtildi.
Bursa Ulu Cami yakınında kendini patlatan kadın canlı bombanın, terör örgütü DAEŞ militanı olma ihtimalinin epey yüksek olduğu da gelen bilgiler arasında.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa'daki terör saldırısında yaralananlar ile ilgili açıklamada bulundu. Müezzinoğlu yaralı sayısını 13 olarak açıkladı ve yaralananlar arasında hayati tehlikesi olan hiç kimsenin bulunmadığını sözlerine ekledi. Müezzinoğlu, "Bizim ambulanslarımızla 13 hastamız hastanelere taşındı. Şu anda 13 hastamız arasında ağır diyebileceğimiz ciddi bir vaka yok çok şükür. Diğer bütün yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Kulak çınlaması gibi ayaktan gelen vakalarla birlikte hastaneye müracaat sayısı şu anda son bilgi, yaklaşık 20 civarına ulaştığı şeklinde. Terörist 25 yaşlarında bayan, parçalanmış vaziyette. Kimlik bilgileri ve ilişkili olduğu yapıyla ilgili İçişleri Bakanlığımız gerekli incelemeleri yapıyor." ifadelerini kullandı. 

BURSA VALİLİĞİNDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Bursa Valiliği, Ulucami yakınında bu akşamki 'canlı bomba' saldırısıyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

"Bugün saat 17.26'da Bursa Osmangazi İlçesi Ulu Camii'nin batı kapısı yakınında bir patlama meydana gelmiştir. İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda ilk belirlemelere göre 7 vatandaşımız yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Olayla ilgili emniyet birimleri çalışmalarına devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ YİNE UYARMIŞTI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden Türkiye'deki ABD vatandaşlarına dün gece "acil mesaj" olarak terör saldırısı uyarısında bulunulduğu edinilen bilgiler arasında. Bursa'daki patlamanın bu uyarıdan 24 saat sonra gerçekleşmesi ise yine dikkatleri çekti.
ABD dün gece yaptığı açıklamada, turistik bölgelere yönelik terör saldırısı düzenlenebileceği konusunda Türkiye’deki vatandaşlarını uyardı. ABD'nin bu uyarısından yaklaşık 24 saat sonra Bursa'da canlı bomba saldırısı oldu.

"ACİL MESAJ" İLE UYARDILAR
"Acil mesaj" olarak tanımlanan açıklamada, "ABD, terör örgütlerinin Türkiye'deki popüler turistik merkezlere yönelik saldırı fırsatı aradığına dair sağlam bulgular elde etmeyi sürdürüyor" ifadeleri bulunuyor.  
Söz konusu e-postada, "Türkiye'deki yabancı turistlerin terör örgütleri tarafından açık bir şekilde hedef alındığı" da ifade edilmiş.

HDP'DEN KINAMA MESAJI GELDİ

HDP'nin açıklaması şu şekilde:
"Bursa'da meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.