Gece yatarken soluk darlığı sürüklediği için şehirdeki özel sağlık kurumunda 29 Ocak günü burun eti operasyonu olan İstanbul'da özel üniversitede acil tıp teknisyenliği kısmı 1'inci sınıf talebesi Leyla Sönmez, işlemin ardından alındığı odada karın sızısı sürüklemeye başladı. Kaygılanan genç kızın ailesi, hekime ve hemşirelere haber verdi. Hekimlerin, "Kızınız naz yapıyor. Bir şeyi yok. Yakında taburcu edeceğiz" lafları üzerine aile, kızlarının iyileşmesini bekledi. Fakat Leyla Sönmez'in sızıları arkasıydı ve kesintisiz kan kusmaya başladı.

KALBİ DURDU, İÇ ORGANLARI ÇÖKTÜ

Operasyondan 3 gün sonra fenalaşıp Adana Kent Hastanesi'ne kaldırılan Leyla, buradan da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Leyla Sönmez'in duran kalbi, hekimlerin müdahalesiyle yine çalıştırıldı. Yoğun bakım servisine alınan genç kızın iç uzuvlarının çöktüğü tespit edildi. Yoğun bakım biriminde 2 gün hayat savaşı veren Sönmez, geceyarısından sonra, hekimlerin tüm mücadelelerine rağmen hayatını yitirdi.

Genç kızın cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Kızlarının vefatında operasyonda vazifeli hekimin ilgisizliği olduğunu öne süren baba Ali Haydar Sönmez, avukatları aracığılıyla kabahat bülteninde bulunduklarını belirtti.

ÖNEMSEMEME İDDİASI

Acılı aile operasyon sırasında reelleşen bir yanılgı neticeyi kızlarının başına böyle bir şey geldiğini ve yaşamlarının karardığını ifade ederken, baba Ali Haydar Sönmez şöyle konuşmuştu:

"Kızım şu an aygıta bağlı. Hayata ihtimalinin yüzde 1 olduğunu söylüyorlar. Burada hekim yanılgı yaptığını öğreniyor. Beni arıyor, bir şeyler anlatıyor 'Şu olmuş olabilir, bu olmuş olabilir' diyor. Burada risk hisseden bir hekim, o operasyonu isterse erteleyebilirdi. Ama yapmadı. Yasal süreci başlattım. Kızımın bu vaziyetinin hesabını verecekler. Bir kuruş bile tazminat istemiyoruz. Bizim Leyla'mız yandı başka insanların çocukları yanmasın. Başka aileler ağlamasın."

'NAZ YAPIYOR'

Kızının operasyondan çıktığı andan itibaren çok acı sürüklediğini belirten anne Fener Sönmez 40 ise "Elleri, ayakları morardı kızımın. Sürekli acılar içindeydi. Hemşirelere, hekimlere söyledim. Naz yapıyor dediler. Önem Vermediler. Hiçbir şeyi yok dediler. Yavrum kesintisiz kan kustu. Hemşireler sesimizi dinlememek için kapıları suratımıza kapatıyordu. İyi dediler ve kızım bu hale geldi." demişti.

Genç kızın operasyonunu yapan Estetik ve Plastik Cerrahi Prof. Dr. M.S.A. ise söyleme yapmak istemediğini söyledi.

DHA