ABD Hastalık Teftiş ve Korunma Merkezi, Nijerya’dan Dallas’a dışarı giden ABD'li bir yolcuda ‘Maymun çiçeği virüsü’nün (monkeypox) tespit edildiğini ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

9 Temmuz tarihinde Nijerya’dan Dallas Havaalanı’na uçak bir ABD vatandaşında ‘Maymun çiçeği virüsü'nün (monkeypox) saptama edildiği açıklandı.

Dallas Alan Hakimi Clay Jenkins, yaptığı açıklamada “Bir alarm durumu yok ve genel bir tehdit beklemiyoruz” ifadesini kullandı.

Yetkililer, corona virüsü salgını yüzünden yolcuların uçakta maske takması nedeniyle söz konusu virüsün dağılım riskinin düşük olduğunu açıklama etti.

İlk olarak 1950’lerde laboratuvar ortamındaki maymunlarda tespit edilen, solunum yoluyla bulaşan ve insandan insana geçebilen ‘Maymun Çiçeği Virüsü’, takriben 20 yıldır ABD’de görülmüyordu.

7 ila 14 gün arasında semptom geliştiren virüsün belirtileri aralarında bitkinlik, baş ağrısı, yüksek ateş ve kas ağrıları bulunuyor. 2003 yılında yoklama altına alınan virüsün özel bir tedavisi ve aşısı bulunmuyor.

BİRLEŞİK KRALLIK’TA DA TESPİT EDİLMİŞTİ

Birleşik Krallık yetkilileri göre geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, 2 kişide maymun çiçeği virüsü saptama edildiği belirtilmişti. Her iki hastanın da aynı aileden olduğu, yurt dışı geçmişlerinin bulunduğu açıklama edilmişti.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Buyuk-panik-Maymun-Cicegi-Virusu-simdi-de-ABD-ye-sicradi/253059